USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Волинські дзвони» – лауреат фестивалю православних піснеспівів у Гродно. ФОТО

11 Березня 2009 14:19
Хор храму Всіх Святих Землі Волинської «Волинські дзвони» став лауреатом фестивалю православних піснеспівів у Гродно, – 11 березня інформують «Волинські Новини».
 
Нещодавно хор луцького храму Всіх Святих землі Волинської повернувся з білоруського міста Гродно, де проходив VIII обласний фестиваль православних пісноспівів «Коложский благовест». Скромний титул фестивалю «обласний» без сумніву можна було б змінити на «міжнародний» адже участь у конкурсі брали 45 колективів із Білорусі, України, Росії, Польщі, Литви.
 
За повідомленням прес-служби Волинської єпархії УПЦ (МП), журі фестивалю цього року гран-прі вирішило не присуджувати. Натомість 6 хорів відзначили дипломами лауреатів. Одна з високих відзнак дісталася шанованому православними лучанами хоровому колективу «Волинські дзвони», який із благословення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта представляв Волинську єпархію у Білорусі.
 
«Гродно зустріло нас дуже привітно. За час перебування у місті ми познайомилися з цікавими людьми, побачили особливий колорит Білоруського православ’я, приклалися до святинь, серед яких – хрест покровительки Білої Русі Єфросинії Полоцької і мощі святого мученика-младенця Гавриїла», – поділилася враженнями від візиту до сусідньої держави із прес-службою керівник хору Марія Федосюк-Вислоцька.
 
Усе це відбувалося між репетиціями і концертами. Заключний гала-концерт пройшов у Гродненському обласному драматичному театрі. За словами пані Федосюк-Вислоцької, хор виступив із двадцятихвилинною програмою й отримав одну з шести найвищих нагород фестивалю – диплом лауреата.
 
«Окремо хотілося б відзначити особливе зацікавлення людей церковним співом взагалі й фестивалем зокрема. Концерти проходили з аншлагом, заключний концерт зібрав понад дві тисячі слухачів. Ми дякуємо Господу, що сподобив нас побачити православну Білорусь і прославити Його Ім’я на її древній землі», – наголосила керівник хору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus