USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинські «інтернетники» провели унікальний захід

23 Вересня 2008 09:54
21 вересня відбувся унікальний для Луцька захід – так званий баркемп. Він об’єднав не тільки тих, хто цікавиться інноваціями в Інтернет-середовищі, створюють нові медіа, блоги, проекти «Веб 2.0», а й простих користувачів, які перебувають у пошуках варіантів економії часу, спрощення й оптимізації власної роботи в Інтернеті. Про це в ексклюзивному коментарі «Волинським Новинам»розповів його ініціатор Віктор Левандовський (добре відомий в інтернеті як Leviks).
 
Під час першого в історії Луцька баркемпу близько 20-ти його учасників мали змогу в неофіційній обстановці кафе-бару «Ніагара» поспілкуватися щодо нових інтернет-технологій. Серед присутніх були бізнесмени, дизайнери, журналісти, рекламісти, менеджери, програмісти і просто студенти.
 
Цікаво, що більшість присутніх під час події, зголосилися на пропозицію, розміщену саме у «всесвітній павутині» – на одному з популярних інтернет-сервісів "Google групи". За твердженням Віктора Левандовського, від моменту оголошення ініціативи 14 вересня, в обговоренні майбутньої події було залишено понад 130 повідомлень, що «показало дуже високу активність та зацікавленість спільноти».
 
Основний мотив учасників першої зустрічі – познайомитися, перейняти досвід і «розвіртуалитися» після спілкування в мережі. Ось так, смакуючи запашну каву і духмяний чай у кафе-барі «Ніагара», члени спільноти обговорювали технології «Веб 2.0», довідалися, як ефективно використовувати потоки інформації через RSS, створювати бази даних за принципом Wikipedia, дізналися, як розвивається українська блогосфера, соціальні мережі та як займатися громадською журналістикою. Кількагодинне спілкування збігло як одна мить. Усі лишилися задоволеними, адже не тільки дізналися чимало цікавого, а й гарно провели час та познайомилися з тими, кого дотепер знали тільки по ніках в Інтернеті.
 
Пан Левандовський, який ініціював цей захід, задоволений, «бо зібралися люди, які дійсно виявили активність, які цікавляться новими можливостями і технологіями, які хочуть щось взнати нового і поділитися цим з оточуючими». За його словами, баркемпи в обласному центрі Волині й надалі проводитимуться з метою «ознайомлення лучан з останніми інтернет-технологіями, проведення обміну досвідом, просуванням в маси тих можливостей, що відкриває зараз перед користувачами всесвітня мережа».
 
 
Учасники баркемпу вирішили й надалі спілкуватися у такому ж форматі та обговорюючи теми, що стосуються користування Інтернетом. Примітно, що вже наступного дня після проведення згаданого заходу розпочалось активне обговорення тем для наступногооду. Своє бачення, пропозиції і зауваження можна висловити тут .
 
Довідково:
 
Баркемп (англ. BarCamp) – це «неконференція», які організована самими її відвідувачами. Ці події відкриті, зазвичай стосуються питань Інтернету, відкритого програмного забезпечення, тощо.
 
Перший баркемп у світі пройшов у Пало Альто, Каліфорнія 19-21 серпня 2005 року в офісі компанії Socialtext. Його було організовано менш ніж за тиждень від концепції до події, яку відвідало 200 учасників. З того часу баркемпи відбуваються більш ніж у 350 містах в усьому світі. 
 
Перший баркемп в Україні відбувся у жовтні 2007 року і був присвячений блоґам та новим медіа під назвою «Блоґкемп».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Користувач Показати IP 23 Вересня 2008 10:07
Не знав що в Луцьку вже проводять такі речі. В Україні баркемпи проводилися лишень в Києві. Я чому не було інформації про проведення? Я теж взяв би участь...
Користувач до користувача Показати IP 23 Вересня 2008 10:20
маєш всі шанси взяти участь наступного разу
угуууу Показати IP 23 Вересня 2008 10:35
я брав там участь....
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 11:18
У Львові відбуваються...
Олексій ДУДИЧ Показати IP 23 Вересня 2008 11:56
І я там був... меду-пива не давали, - не той формат зустрічі, але вийшов звідти із массою вражень і рішень для зручної роботи в неті. Багато чого чув раніше, але не використовував, наприклад RSS. Це ж така знахідка для кожного користувача... а зробити Wiki для нашого міста!!!
Ананістка Показати IP 23 Вересня 2008 12:30
питання не в тому, чи відбуваються, а чи ти береш в них участь. воно не потрібно тільки тим, хто не користується інтернетом. Інтернет в маси!
zolexiy Показати IP 23 Вересня 2008 13:09
Інформація була :) . Просто не всі бачили. Тепер всі знають про це, слідуючого разу буде більша нас :)
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 18:13
Ну Олексію.... Ми всі там були....і я думаю, що більшість все знала.....Про що розказували..... Принаймі для мене і levikss нічого нового не було.... Хоча поспілкуватися було приємно..Гарна публіка....
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 18:23
Ну Олексію.... Ми всі там були....і я думаю, що більшість все знала.....Про що розказували..... Принаймі для мене і levikss нічого нового не було.... Хоча поспілкуватися було приємно..Гарна публіка....
Віктор Левандовський Показати IP 24 Вересня 2008 13:51
Захід напрочуд вдалий, хто б що не казав... )) Ми вже обговорюємо організацію наступного, Другого Луцького Баркемпу: http://groups.google.com/group/lutsk-camps/browse_thread/thread/4c3a4cd3464c373?hl=uk І не кажіть, що не знали... ))
Отто Показати IP 2 Жовтня 2008 13:14
Хвали мене моя обвисла губонька...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus