USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські козаки два дні гуляли на Хортиці. ФОТО

12 Жовтня 2009 16:04
Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкрився 10 жовтня на острові Хортиця Запорізької області. У відкритті взяла участь група козаків ВГО «Козацького Стрілецького Братства». Про це 12 жовтня інформують «Волинські новини».

Як повідомила прес-секретар Козацького Стрілецького Братства Соломія Іськів, козаки влаштували козацьку театральну імпрезу з виступами творчих колективів, вистрілами з гармат, козацькою перекличкою.

Інша частина волинської козацької делегації - ГО «Волинська Січ Війська Запорозького» на чолі з Володимиром Присяжнюком узяли участь у святкуванні дня міста Запоріжжя. З Луцька приїхав цілий автобус козачат – учнів Волинського військового ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Післяобідньої пори всі козаки з’їхались на відкриття ХІІІ-го Міжнародного фестивалю козацьких бойових та традиційних мистецтв «Спас на Хортиці» імені Анатолія Єрмака. Фестиваль ставить своєю метою відродження і впровадження в українське суспільне життя виховання молоді в дусі кращих українських козацьких традицій, розвиток українських бойових мистецтв.

11 жовтня, у неділю усі козацькі святкування продовжились на острові Хортиця в Запорожській Січі. Тут відбулось нагородження переможців фестивалю «Спас на Хортиці», виступ кобзарів, герць на конях, козацькі змаги, показові виступи шкіл бойових мистецтв, гарматні постріли  та  традиційний бій «Лава-на-Лаву».

Арсеналом керував гарматний Козацького Стрілецького Братства Володимир Перчук. У змаганнях лава на лаву цього разу верх над запорозькими козаками взяли дніпропетровські козаки, хоча в рукопаші запорожцям не було рівних. Обідньої пори всіх частували справжнім козацьким кулішем.
Гостям Січі організатори демонстрували знайдені в Дніпрі козацьку чайку і бригантину. А на лівому березі Дніпра око милував найбільший у світі синьо-жовтий прапор України.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus