USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські податківці в судах непереможні

29 Липня 2008 11:09
Податкова служба Волині виграє 8 із 10 справ у судах. Про це 29 липня повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією офіційного сайту Державної податкової адміністрації у Волинській області, на користь СПД вирішено 82 справи на суму 114819,6 тисячі гривень, що становить 20,9 відсотка від загальної кількості справ.

Лише протягом ІІ кварталу податківці звернулися до суду із 33 заявами про визнання тих підприємств банкрутами, які мають заборгованість перед бюджетами та цільовими фондами. Сума позовних вимог у цих справах – 34187,3 тисячі гривень.

За словами начальника юридичного управління ДПА в області Юрія Михальчука, податківці переважно виграють справи в судах, але затягування процедури ліквідації підприємств-боржників не дозволяє оперативно стягувати кошти до бюджету.

Зокрема, на стадії завершення ліквідаційної процедури перебуває 85% ініційованих податковим органом справ, що подаються до суду за ст.52 Закону, яка передбачає спрощену процедуру банкрутства.

Щоб убезпечитися від малоефективної роботи ліквідаторів та за наявності достатніх підстав надалі податківці клопотатимуть перед судом про заміну ліквідатора та призначення арбітражними керуючими (ліквідаторами) працівників податкової інспекції як ініціюючого кредитора.
«У першому півріччі 2008 року суди різних інстанцій розглянули 394 справи за участі органів ДПС Волинської області на загальну суму 208893 тисяч гривень. На користь органів державної податкової служби винесено 312 рішень на суму 94074,8 тисячі гривень, що становить 79,1 відсотка від загальної кількості справ, розглянутих судами за участю ОДПС (в т.ч. немайнові спори)», – наголосив начальник юридичного управління Юрій Михальчук на засіданні колегії ДПА в області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus