USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські податківці викрили два конвертаційні центри

14 Жовтня 2009 11:36
За попередніми даними, загальний обсяг незаконно переведених в готівку через ці «конверти» коштів перевищує 5 мільйонів гривень. Про це повідомляють «Волинські новини».
Як інформує УПМ ДПА у Волинській області, організатором першого конвертаційного центру став приватний підприємець із Луцька. Втім, як платник податків, він зареєструвався в одній із районних податкових інспекцій області. Діяльність цього «конверту» спрямовувалася на переведення в готівку коштів декількох волинських підприємств. Схема конвертування готівки полягала в тому, що підприємства нібито замовляли надання транспортних послуг саме цьому приватному підприємцю. «Однак, жодних транспортних засобів ні у власності, ні в оренді підприємець не має – такий факт встановлено слідством», – повідомив Сергій Ємелін. Що робити з цими грошима далі чоловік добре знав. Його візити до банківських установ завершувалися  зняттям з рахунку готівки на чималенькі суми. «Принаймні, у матеріалах кримінальної справи йдеться про незаконно проконвертовані 3,6 мільйона гривень.  Як встановило слідство,  послуги з конвертування готівки підприємець надавав за окрему плату. Наразі слідчому відділу волинської податкової міліції ще доведеться знайти відповідь на питання «Хто кого знайшов?» Чи то  підприємець сам запропонував послуги, чи то підприємства спеціально створили суб’єкт господарювання для конвертування  в готівку  прибутків від власної діяльності.
Стосовно другого «конверта», то сьогодні у слідства майже немає сумнівів у тому, що ідея його створення належить одному із семи волинських суб’єктів господарювання, які протягом 2007-2008 років і користувалися його послугами. Щоб отримувати готівку службові особи приватного підприємства «Д» проводили «безтоварні» операції - нібито продавали будівельні та оздоблювальні матеріали певному колу бізнес-партнерів. Отримані від них кошти службові особи підприємства під виглядом закупівлі товарів, спрямовували на банківські рахунки двох підконтрольних приватних підприємців. Потім головний бухгалтер ПП «Д» знімала готівку і повертала гроші волинським суб’єктам господарювання. Встановлено, що через таку схему проконвертували 1,7 мільйона гривень.
Згідно з рішеннями суду, на рахунки причетних до створення конвертаційних центрів накладено арешт, проведено обшуки, вилучено документи. Слідство у цих справах триває.
Загалом з початку року волинські податківці викрили діяльність 4 конвертцентрів.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus