USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські політики сказали, що думають про президентський проект Конституції

28 Вересня 2009 18:15
Експрес-опитування щодо законопроекту Конституції Президента України, процесу й періоду обговорення цього питання провів сьогодні Незалежний громадський прес-центр «Волинський вибір – 2010» серед керівників обласних осередків політичних партій. Про ці 28 вересня інформують «Волинські Новини.
Як повідомляють у прес-центрі, вдалося почути думку про проект Конституції таких представників політичних сил як Олександр Пиза (Волинський обласний осередок ГО «Ініціатива Арсенія Яценюка «Фронт змін»), Володимир Бондар (Волинська обласна організація партії «Єдиний Центр»), Анатолій Вітів (Волинська обласна організація ВО «Свобода»), Анатолій Грицюк (Волинська обласна організація ВО «Батьківщина»). Дізнатися думку представників інших політичних сил, які беруть участь у виборчих перегонах, на жаль, не вдалося, – зазначають у прес-центрі.
Так Олександр Пиза, коментуючи проект Конституції Президента, заявив: «У нас кожний політик, який вважає себе самодостатнім, намагається внести зміни до Конституції. І робить це «під себе», свій інтерес. Якби виконували цю Конституцію, яка є, то ніяких змін не потрібно було б».
 
Володимир Бондар вважає, що те, що відбувається обговорення, – дуже добре і правильно. «Якщо не запізно – то саме на часі. І Конституцію потрібно змінювати. Щоб ті органи, які мають відповідні повноваження, могли їх виконувати. Звичайно, будь-яке обговорення є політичним. Але я дивлюся на це з іншої позиції: в Конституції відображені атуальні питання. Тому необхідно проводити обговорення, щоб дійти такого варіанту Конституції, який би влаштовував всіх» - вважає пан Бондар.
 
Анатолій Вітів каже, що обговорення та й сам проект Конституції були б актуальними відразу після приходу Ющенка на пост Президента. «Сьогодні обговорення штучне, з використанням адмінресурсу. Крім того, Конституції лише дещо видозмінює нинішню і суттєво не відрізняється. Ми два роки тому дали проект національної Конституції, де на першому місці – національна ідея. А проект Ющенка побудований невідомо на чому. Але ми не маємо можливості провести таке обговорення, як Президент», - каже головний свободівець.
Подібну думку висловлює і Анатолій Грицюк: «Президент досить пізно зробив такий крок. Зараз треба сконцентрувати сили для боротьби з кризою. Відволікати український народ від реальних проблем неправильно. Вважаю, що з обговорення буде нульовий результат».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus