USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські профспілки обіцяють перекрити дороги України

8 Жовтня 2009 14:29
Влаштувати загальноукраїнську акцію протесту, перекривши всі дороги України,  пообіцяв голова Волинської обласної профспілкової організації працівників агропромислового комплексу Ростислав Чернюк під час заходів, приурочених до Днів гідної праці. Про це 8 жовтня інформує репортер «Волинських Новин».
«Україна у першу чергу має заробляти достойні гроші на власній праці. На жаль, зараз, центральна влада не дає селу змогу виживати своїми власними силами. Проблем у АПК дуже багато», – зазначив пан Чернюк.
За його словами, труднощі полягають у якості заготівель. Також селян не задовольняють закупівельні ціни на цукор, м’ясо, молоко та буряки та іншу продукцію.
«Тим більше, влада практично не дає ні дотацій, ні розумних кредитів, за допомогою яких село могло б виживати. У Польщі окрім різних дотацій селу, власникам земель виплачують 470 злотих на кожний гектар землі та дають кредити товаровиробникам під 2-3 відсотки річних. У нас же кредити даються під 30 відсотків», – сказав профспілковий лідер.
Існують і місцеві проблеми. До прикладу, Рожищенськй сирзавод винен господарствам Ківерцівського району близько 250 тисяч гривень за молоко. Відповідно ці підприємства не можуть виплачувати заробітні плати. І зараз ми готуємо всі документи на подання заводу до суду», – додав голова профспілкової організації АПК.
Нещодавно, як повідомив пан Чернюк, у волинському селі Луків пройшла місцева акція протесту. Мітингуючі перекрили дорогу і висунули свої вимоги. Майже одразу селянам було повернуто 12 мільйонів ПДВ. Але це була єдина вимога з 16-ти, яку виконали представники влади.
«У нас є два виходи – або влада дає дотацію селу, або село саме піднімає ціну продукції і зможе самофінансуватись та виживати. Ринок – це не базар, тож держава має регулювати ринкові стосунки. І якщо подібна вакханалія не скінчиться, ми організуємось і перекриємо всі дороги в Україні», – заявив Ростислав Іванович.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus