USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинські рятувальники дали відкритий урок для ліцеїстів. ФОТО

18 Листопада 2010 11:24
У Луцьку на базі частини спеціальної пожежної техніки 17 листопада відбулися показові заходи для учнів Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.
Начальник Головного управління МНС у Волинській області Володимир Грушовінчук, звертаючись до майбутніх офіцерів, окреслив завдання служби «101» і пообіцяв, що основні етапи надання допомоги людям діти побачать своїми очима, а хто захоче, той матиме змогу долучитись до дійства. Про це повідомили у центрі пропаганди ГУМНС України у Волинській області.
Перший етап навчань розпочався несподівано: пролунав сигнал «тривога» і за мить із боксів виїхали пожежні автомобілі.
На наступному етапі проводилися аварійно-рятувальної операції з визволення потерпілого з понівеченого автомобіля.
До місця імпровізованого ДТП прибули рятувальники аварійно-рятувальної частини автомобілем «Патріот».
Бійці МНС за допомогою засобів малої механізації оперативно здійснили демонтаж пошкоджених елементів транспортного засобу й визволили умовного потерпілого, надали йому першу долікарську допомогу, здійснивши закритий масаж серця та інші реанімаційні заходи, а тоді помістили людину на ноші й передали до рук медиків.
Далі дійство перемістилося до місця ліквідації умовної пожежі. Команда рятувальників, розгорнувши спеціальну техніку та обладнання, дісталися триколінною драбиною до даху будівлі, де начебто виникла пожежа, та подали піну на її гасіння.
На наступних етапах відкритого уроку спортсмени-рятувальники демонстрували ліцеїстам виконання окремих вправ з пожежно-прикладного спорту: подолання стометрової смуги з перешкодами, пожежну естафету, саморятування з вікна четвертого поверху навчальної вежі.
Проведено демонстрацію техніки, зокрема пожежної насосної станції, за допомогою якої волинські бійці у складі зведеного загону МНС України брали участь у ліквідації наслідків паводку на території Польщі.
Наостанок дівчата-курсантки вирушили на екскурсію до диспетчерського пункту пожежно-рятувальної частини та спробували себе у якості водія пожежного автомобіля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus