USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські студенти налагоджують контакти в Польщі

3 Листопада 2008 15:19
З 29 по 31 жовтня в місті Любліні (Республіка Польща) відбувся Польсько-український конгрес представників органів студентського самоврядування, який організовував Люблінський Католицький Університет ім. Івана Павла ІІ. Про це 3 листопада повідомляють «Волинські Новини».
 
У конгресі взяли участь представники із  Луцька, Львова, Києва та  Харкова. Волинь представляли голови та члени органів студентського самоврядування, що входять до Волинської студентської ради:  Волинського національного університету ім. Лесі Українки, Волинського інституту ім. В. Липинського МАУП, Волинського державного коледжу технологій та бізнесу, Луцького педагогічного коледжу, Луцького базового медичного коледжу, Луцького вищого професійного училища архітектури та будівництва.
 
Як поінформували у прес-службі Волинської студентської ради, програма  Конгресу була досить насиченою. Студенти зустрілися з лідерами студентського самоврядування двох найбільших університетів міста Любліна: Університету ім. Марії Склодовської-Кюрі та Люблінського католицького університету ім. Івана Павла ІІ.
 
На зустрічі обидві сторони обмінялися досвідом реалізації студентських проектів, обговорили можливості співпраці українських та польських органів студентського самоврядування. Так студенти домовилися про створення україно-польського студентського порталу, який буде містити контакти голів студентського самоврядування, інформацію про студентські проекти Луцька та Любліна, і в перспективі всієї України та Польщі.
 
Також українська делегація мала зустріч з секретарем міста Люблін – Кшиштофом Лонткою, який розповів про переваги членства Польщі у Європейському союзі, співпрацю Любліна з містами України, зокрема і Луцьком, а також заплановані спільні проекти Любліна та Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus