USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські вузи підняли ціну на навчання

7 Липня 2011 14:45
Ціни на стаціонарній формі навчання у найбільших вишах Волині - Волинському національному та Луцькому національному технічному університетах піднялися лише в межах інфляції, - кажуть представники цих вузів.

Про це під час прес-конференції 7 липня повідомили відповідальні секретарі приймальних комісій вузів Андрій Слащук (ВНУ) та Валентин Талах (ЛНТУ).

«Ціна залишилися на рівні минулого року лише з поправкою на інфляцію. Це десь в межах 100-150 гривень. Наприклад, у нас максимальна вартість на юридичному факультеті – 12 тисяч гривень. В минулому році 120 ліцензованих місць було повністю заповнене. З них лише 20 державних місць», - зазначив відповідальний секретар ВНУ Андрій Слащук.

Середня вартість інших спеціальностей ВНУ – 8-9 тисяч гривень в рік. Для студентів-заочників ціна на навчання складає 60% від ціни для стаціонару.

Практично не підвищив ціни і ЛНТУ. За словами відповідального секретаря Валентина Талаха нині найдорожчий рік навчання коштуватиме студенту-стаціонарнику за спеціальністю «дизайн» – 9 тисяч гривень в рік. На другому місці комп’ютерна інженерія, яка обійдеться у 8,6 тисяч гривень. Решта спеціальностей коштують в основному 6,5-7 тисяч гривень в рік.

«Є декілька напрямків, де ми підняли ціну. В нас ціна була для залучення студентів. В минулому році ми робили хитрий хід, аби залучити молодь на непопулярні наші технічні спеціальності, ціна на машинобудування, інженерну механіку, куди люди не йшли становила – 3 тисячі. В цьому році там ціна 6,5 тисяч гривень. Не спрацювала система заманювання», - каже Талах.

«Зараз вузи знаходяться у дуже складній ситуації. Вузи вимушені хоч щось трошки піднімати. Ми не можемо вижити. Комуналка росте і ніхто її не компенсує. Угоди, які ми зараз заключаємо – ціна стабільна на 4 роки. Якщо людина платить наперед за 4 роки – то знижка 10%. Що нас чекає на наступний рік, то й же газ і все інше – зараз вузи в дуже тяжкій ситуації…Ціна в 6,5-7 тисяч – це точка беззбитковості для вузу», - говорить представник ЛНТУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Anti-Mafia Показати IP 7 Липня 2011 15:53
Цікаво, а суми хабарів теж виростуть на рівень інфляціїї...
Студент ЛНТУ Показати IP 7 Липня 2011 16:27
До вартості навчання додайте ще таку ж суму хабарів, які кладуться в залікову книжку. Це стосується ЛНТУ.
Екс-студент Показати IP 7 Липня 2011 17:27
Бідосі! Випускали би нормальних студентів а не чурпаків - тоді і ціну не гріх підняти можна було. Повиганяйте викладачів-хабарників!
Випускник ЛНТУ 2011 Показати IP 7 Липня 2011 19:37
Студент ЛНТУ ти псуєш репутацію вузу.Якщо ти на хабарах вчишся це твоє право.не треба за всіх говорити і що хабарі в ЛНТУ - це норма.
Студент ЛНТУ Показати IP 8 Липня 2011 06:54
Грьобаному випускнику 2011. Псувати можна те, що є, що існує. І не можна того, чого немає. Я про репутацію.
віктор Показати IP 12 Липня 2011 08:53
а зарплати ростуть.. ? стипендії ?? пенсії..???? п.дари...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus