USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинські заводи зупиняться, якщо уряд не розблокує вексельні розрахунки?

24 Листопада 2008 17:50
Громадська рада при ДПА у Волинській області вважає, що в разі подальшої заборони вексельних розрахунків вітчизняні підприємства можуть зупинити виробництво. Про це йдеться у зверненні громадської ради, - повідомляють «Волинські Новини».
За інформацією офіційного сайту ДПА в області, члени громадської ради при розглянули на черговому засіданні проблеми, що виникли на провідних  фінансовоутворюючих підприємствах області у зв’язку з кризовими явищами. Рада дійшла висновку, що вони значно  поглиблюються в результаті вимивання у товаровиробників-експортерів величезних обсягів обігових коштів через заборону використання податкових векселів та одночасним зростанням заборгованості з державного бюджету України по податку на додану вартість.
У зверненні йдеться: «Про згубність впливу заборони використання податкових векселів на економіку підприємств-експортерів, які використовують у своєму виробничому процесі імпортні сировину,  матеріали, комплектуючі, ми неодноразово зверталися до Президента України, Кабінету Міністрів України».
«Однак ні позитивного рішення, ні достатньої обґрунтованої аргументації заборони вексельних розрахунків, ми не отримали», - зазначили члени громадської ради.
У документі констатується: «Сьогодні очевидно, що дії спрямовані на швидке наповнення дохідної частини державного бюджету, призвели до скорочення виробництва вітчизняних товаровиробників та в кінцевому результаті призведуть до їх повної зупинки».
Як аргумент, громадська рада при волинській податковій наводить цифри: «У жовтні 2008 року обсяги виробництва продукції у машинобудівній галузі області проти вересня 2008 року скоротилися на 48,8%, проти жовтня 2007 року – на 69,5».
«Станом на 18 листопада 2008 року обсяг боргу державного бюджету по відшкодуванню ПДВ перед ВАТ „СКФ Україна” становив 22,2 мільйона гривень, з нього майже 8 мільйонів – прострочена.  Порівняно з травнем 2008 року заборгованість по поверненню ПДВ зросла майже у 6 разів. Несвоєчасне відшкодування податку на додану вартість спричинює вимивання щомісячно 2-3 мільйонів гривень обігових коштів підприємства, що може призвести до його зупинки», - зазначають у зверненні члени громадської ради.
Вони наголошують: «У даний час цю проблему можна вирішити лише за рахунок негайного поновлення вексельної форми розрахунків, підтримки підприємств шляхом надання пільгових кредитів на обсяг закупівель матеріалів та комплектуючих для виробництва продукції, а в подальшому забезпечувати своєчасне відшкодування суми податку на  додану вартість».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Листопада 2008 20:57
начались 90-е
Анонім Показати IP 25 Листопада 2008 09:53
Вот она- ваша тупая наглая помЕранчевая влада- скоро сдохнет!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus