USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинській чиновниці-хабарниці світить від 5 до 10 років за ґратами

25 Березня 2021 19:13
Волинська чиновниця Наталія Остапкович, яка донедавна очолювала управління транспорту та зв’язку облдержадміністрації та погоріла на хабарі в півтори тисячі доларів, намагалася оскаржити рішення у суду, вимагаючи поновлення на посаді та виходу з-під домашнього арешту.

Справу слухали у Волинському апеляційному суді, повідомляє телеканал «Аверс».

12 березня в Луцькому міськрайонному суді обрали запобіжний захід чиновниці. Суд ухвалив відправити Наталію Остапкович під домашній арешт з 21:00 до 7:00 та відсторонити від посади.

Та посадовиця з таким рішенням не погодилася й подала апеляційну скаргу. І не одну. У судовому порядку Наталія Остапкович вирішила оскаржити і рішення суду першої інстанції про її відсторонення від посади.

Під час слухання справи у Волинському апеляційному суді підозрювана запевняла, що єдиний дохід, який вона має, – це заробітна плата від офіційної роботи, та і як мати вона має дуже багато обов’язків, адже виховує двох дітей, яким 9 і 17 років.

«Єдиним джерелом її доходів є заробітна плата, жодних інших доходів немає, – переконує адвокат підозрюваної Сергій Книш. – Тому це місце роботи є єдиним джерелом, щоб вона нормально забезпечувала соціально-побутові умови для своїх дітей і для того, щоб забезпечувала свою життєдіяльність».

Утім із цими доводами категорично не погодилися ані прокурор, ані слідча у справі. Мовляв, запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і так занадто м’який у цій ситуації. Тож під час судового засідання розглянули і клопотання прокурора щодо зміни запобіжного заходу із домашнього арешту на тримання під вартою.
«У вільний час вона може спокійно зустрічатися з іншими працівниками Волинської облдержадміністрації, також може мати доступ до приміщення ОДА, де є речі та документи, які наразі мають значення для досудового розслідування, – аргументувала слідча у справі. – Остапкович може знищити документи, які мать значення для досудового розслідування, а також впливати на свідків у провадженні».

Вона також повідомила, що за період досудового розслідування поліції вдалося зібрати чимало доказів того, що оголошення підозри не є голослівним.

«Під час проведення освідування Наталії Остапкович 10 березня цього року було виявлено сліди під час світіння ультрафіолетовою лампою на її правій руці, з якої було зроблено змиви, – додала слідча. – Ці змиви було відправлено на експертизу».

Вона також зазначила, що в ході досудового розслідування кошти було вручено приватному підприємцю Янковському, який їх їй і передавав.

Читати ще: Чиновницю Волинської ОДА, яку затримали на хабарі, відсторонили від роботи

Заслухавши усі сторони, Волинський апеляційний суд постановив жодну із скарг не задовольняти. Тож Наталія Остапкович лишиться під домашнім арештом та відстороненою до посади.

Від будь-яких коментарів чи пояснень вона відмовилася.

Нагадаємо, інцидент трапився 10 березня. Тоді начальницю управління транспорту та зв’язку Волинської ОДА правоохоронці упіймали на отриманні хабара у півтори тисячі доларів США. Їх Наталія Остапкович нібито вимагала у приватного підприємця за «позитивно вирішене питання». Йдеться про надання переваг при проведенні конкурсу на перевезення пасажирів на приміському внутрішньообласному автобусному маршруті загального користування.

Зауважимо, чиновниця не лише очолювала управління, а ще й призначена головою конкурсної комісії.

На скандальну чиновницю підприємці вже скаржилися навіть Президенту під час минулорічного візиту на Волинь. Мовляв, Наталія Остапкович віддає кращі маршрути лише тим, хто з нею, так би мовити, фінансово дружить.

Якщо вину Наталії Остапкович буде доведено, їй загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 25 Березня 2021 19:23
таких не садять. максимум - умовне.
Шарій Показати IP 26 Березня 2021 06:27
А що по тому борову, що зловили на 200 тисячах відкату?
Всезнайко до Шарій Показати IP 26 Березня 2021 20:49
Нагородили ,за викриття перевертня у погонах - колишнього підполковника міліції,двійчі судимого за шахрайство злочинця - Андрія Петровича Фрасолюка,який роками дурив та підставляв людей.
Шарій до Всезнайко Показати IP 27 Березня 2021 06:09
Дали командирський годинник та почесну грамоту?
Всезнайко до Шарій Показати IP 27 Березня 2021 18:57
Зараз пандемія,годинник і почесну грамоту йому показали онлайн,та дозволили зробити скріншоти,щоб зробити фотографії та поставити у сервант.
007 до Всезнайко Показати IP 27 Березня 2021 11:45
Так з вами згідний, що Андрій Петрович Фрасолюк, це мразь в одиночному екземплярі. Там тільки на одну червону пику з його носом подивишся і все зрозуміло. Коротке на розум, як його в апараті тогдішньої міліції тримали, мабуть тільки за те, що брав хабарі і кидав людей, тобто намагався в лапках вирішувати питання: "я тобі, ти мені!!!".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus