USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинську обласну лікарню може очолити Сергій Пісачук: які зміни він планує впровадити

10 Грудня 2019 17:05
Волинську обласну клінічну лікарню може очолити судинний хірург Сергій Пісачук. Його кандидатуру підтримали 7 з 9 членів конкурсної комісії. В його планах – переведення лікарні в цілодобовий режим роботи з невідкладними хворими, створення єдиної медичної інформаційної системи та соціальний захист лікарів та медперсоналу.

Про це стало відомо під час засідання конкурсної комісії у Волинській обласній раді.

Сергій Пісачук розповів, що працює в лікарні понад 16 років, за цей час встиг вивчити основні слабкі місця медзакладу та її сильні сторони. Зокрема, з його слів, лікарня є флагманом надання меддопомоги в області – добре оснащена, має кадровий потенціал, який варто розвивати.

Єдина медична інформаційна система

Разом з тим, є чимало проблемних питань. Серед іншого, це відсутність єдиної медичної інформаційної системи, яка об’єднала б в одну мережу всі основні структурні підрозділи лікарні, що зекономило б час та дозволило б ефективніше організовувати роботу.

«Лікарі знають, що чи не найбільший пожирач часу – це писанина, коли після операції потрібно все описати і пояснити», – зазначив Сергій Пісачук та додав, що запровадження такої системи є одним з пріоритетів.

Переведення лікарні в режим ургентної, централізований оперблок

На думку Сергія Пісачука, відповідно до реформи, аби отримати більше фінансування, лікарню слід перевести в режим ургентної, аби цілодобово приймати пацієнтів, які потребують термінової медичної допомоги.

Для цього слід переобладнати приймальне відділення лікарні, яке має стати її центром, з можливістю цілодобового доступу до комп’ютерної томографії та ангіографа.

Сергій Пісачук каже, що на стажуванні в іноземних клініках він ознайомився з роботою централізованих операційних блоків та гібридних операційних, коли в одному місці зібрані спеціалісти всіх необхідних профілів та відповідне обладнання.

Соціальний захист лікарів та зарплати

Зі слів Сергія Пісачука, соціальні потреби лікарів та медперсоналу не забезпечені на достатньому рівні. Тому він планує запровадити юридичну службу та службу із захисту медперсоналу, куди вони зможуть звертатись за допомогою.

В пріоритеті – створення комфортних та ергономічних робочих місць, адже лікарі, зі слів Сергія Пісачука, більшу частину життя проводять на роботі.

«Потрібне забезпечення взуттям, формою, канцелярією. Створення кафе, де працівники лікарні могли б зі знижками обідати, облаштування гардеробної, душових кімнат тощо», – каже лікар.

Проте найбільшою проблемою є гідна оплата праці лікарів та медперсоналу. Особлива проблема з персоналом середньої і молодшої ланки.

«Санітарки і медсестри звільняються через малі зарплати, це ж стосується і лікарів. Лікар, який простояв всю ніч в операційній, та відповідає за життя людини, може отримати в місяць 4600 гривень. При чому реєстрація на лікарську конференцію коштує від 300-400 євро. Потрібно забезпечити нормальний рівень зарплат, тоді не буде хабарництва», – резюмував він.

Зрештою, шляхом таємного голосування його кандидатуру підтримали 7 членів комісії з 9. Остаточне рішення щодо призначення керівника лікарні прийматимуть депутати Волиньради під час наступної сесії.
Довідково:

Сергій Васильович Пісачук народився 21 березня 1976 року в селищі Шацьк Волинської області. Закінчив Ковельське медичне училище, Львівський національний медичний університет ім. Данила Галицького та інтернатуру із загальної хірургії у Волинській обласній клінічній лікарні. Лікар-флеболог Центру хірургії ока проф. Загурського. Одружений, має двох синів.

У липні 2019 року Сергій Пісачук балотувався кандидатом у народні депутати України від партії «Слуга народу» у виборчому окрузі №22 (Луцьк).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сократ Показати IP 10 Грудня 2019 20:00
Хто члени комісії? Бажано по прізвищах.
Ліна Показати IP 10 Грудня 2019 20:07
Дуже хороший лікар і чудова людина! Удачі йому!
Він Показати IP 10 Грудня 2019 21:00
Що найбільше подобається в цьому кандидаті так те, що він не є людиною теперішнього головного
Хм Показати IP 10 Грудня 2019 21:43
Працює 16 років, і ніхто не чув доброго слова про цього фахівця. Тут знову політика смердить. Там молодий пкрспективний Дудар, якого знають люди. Хто що хоче те і робить. Обалдеть!!!
Справа до Хм Показати IP 11 Грудня 2019 21:40
Як не соромно таке писати. Хотілося б щоб ви потрапили до цього лікаря на операційний стіл і оцінили його роботу! Не приписуйте політику до професіоналізму.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus