USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Чи засудять волинських міліціонерів за жорстоке побиття чоловіка

23 Лютого 2015 11:00
Правоохоронців покарала Феміда за побиття волинянина. Втім, через три місяці їх відпустили на волю. Тепер справу розглядатимуть повторно, а адвокат, розповідає постраждалий, залякує свідків.

Постраждалий рожищанин Борис Бекурін звернувся у кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Волинської області. Мовляв, захисник міліціонерів, які його побили, залякує свідків. Останні тепер відмовляються давати покази.

«У місті Рожище два міліціонера зробили мене інвалідом. Було це так: я прийшов ввечері додому 27-го жовтня 2011-го року, чистив картоплю, й зайшли Андрій Масалов та Віктор Рудусь. Вони почали казати, щоб я був їхньою «шісткою», якусь інформацію їм розповідав. Це мене обурило. Я їм сказав, щоб перестали дурницями займатися, бо за те, що вони на мене тиснуть – піду в прокуратуру й напишу на них скаргу. Це їх розлютило й Масалов вдарив мене у сонячне сплетіння, потому Рудусь наніс удар в пах. Я впав і втратив свідомість. Опритомнів вранці - був весь закривавлений. Мені викликали швидку. Тепер у мене лишилися наслідки від важких травм: я - інвалід й ходжу із вставленими в тіло трубками», - розповідає про ситуацію у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини постраждалий.
Нагадаємо, торік волинських міліціонерів засудили за жорстоке побиття чоловіка. Внаслідок травм, постраждалий залишився інвалідом ІІІ групи, та, з його слів, не спроможний відтоді працювати та заробляти гроші. Борис Бекурін отримав закриту травму сечостатевих органів - розрив сечовивідного каналу та забій сечового міхура, що є небезпечним для його життя. Чоловік каже, що його тоді ледве не забили до смерті.

Рішенням Ківерцівського районного суду від 29 травня 2014-го року Андрій Масалов отримав покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 8 років, Віктор Рудусь – 6 років та 7 місяців позбавлення волі.

Зі слів правозахисника Олександра Гаврука, спочатку свідки дали покази й винних притягнули до відповідальності, втім, невдовзі відпустили.

«Вони просиділи три місяці й, згідно із рішенням Вищого спеціалізованого суду України, їх випустили, мовляв, поспішно прийняли Ухвалу й треба дорозслідувати. Тепер от 25-го лютого буде продовжено розгляд справи в Луцькому апеляційному суді на 10.00 годину. А адвокати міліціонерів залякують свідків. Тому ми і звернулися у кваліфікаційно-дисциплінарну комісію адвокатури Волинської області, аби вони прийняли якісь міри», - пояснює Гаврук.
На засідання кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Волинської області, яке відбулося 19-го лютого, прийшли й журналісти ІА Волинські Новини. Втім, побачивши репортера, голова дисциплінарної палати Галина Кирик почала обурюватися присутністю ЗМІ. Потому наголосила, аби журналіст покинув засідання, мовляв, воно - закрите.
Як поінформував правозахисник Олександр Гаврук, 8 адвокатів допитали свідка й перенесли засідання на 26 березня.

Нагадаємо, що постраждалий Борис Бекурін після завершення судового процесу розповідав, що підсудні мають неабиякі зв’язки – Андрій Масалов є племінником прокурора Луцького району Сергія Масалова, інший його дядько - екс-голова Рожищенської райдержадміністрації Володимир Масалов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Масалов Показати IP 23 Лютого 2015 11:37
Я Ї..в вашу люстрацію, скоро Яник вернеться
Рожи Показати IP 23 Лютого 2015 12:18
Гаврук правозахисник? Не смішіть . Його місце поряд з тим зеком Бекуріним.
13 Показати IP 23 Лютого 2015 12:35
Два ХРОНА
Анонім Показати IP 23 Лютого 2015 13:05
судячи з носа типа на верхньому знімку, він встиг пройти "свої університети".
яся Показати IP 23 Лютого 2015 13:27
Нагадаємо, що постраждалий Борис Бекурін після завершення судового процесу розповідав, що підсудні мають неабиякі зв’язки – Андрій Масалов є племінником прокурора Луцького району Сергія Масалова, інший його дядько - екс-голова Рожищенської райдержадміністрації Володимир Масалов. ТО ЦИМ ВСЕ І СКАЗАНО ЩО НІЧОГО НЕБУДЕ .. У Володимира Масалова. ЗЯТЕК ГНИЛОІ НАТУРИ ,,СИНОК МІНТА ТАК ЩО ВСЕ ЦИМ І СКАЗАНО
хех Показати IP 23 Лютого 2015 14:42
Мусорів каструвати і відправити в ато
добряк Показати IP 23 Лютого 2015 17:53
шо неясно підзберали грошей заслали куда треба от і результат від нашого судєйства ригати хочється.
Хех-? Показати IP 13 Січня 2017 18:11
Мусора мєнти і тд. а коли таке чудо вкраде чи дочку згвалтує (недай Боже) тоді МІЛІЦІЯ РАТУНКУ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus