USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинських селян викликають до суду у справі щодо паїв

15 Грудня 2015 09:36
Мешканці села Лучиці Луцького району нещодавно отримали повістки із Луцького міськрайонного суду. Їх викликають по одній із справ як відповідачів, хоча мало хто із селян розуміє, чого від них хочуть. Знають лише, що йдеться про їхні паї.

Про це пише «ВолиньPost» із посиланням на ТРК «Аверс».

А ситуація наступна: до суду викликають тих селян, які здавали свої паї в оренду ТОВ «Стир Агро М». Як відомо, ця фірма донедавна належала волинському аграрію Степану Москвичу, та півроку тому усі права на компанію перейшли харківським власникам.

Подейкують, що нині до неї має відношення екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін. Після зміни господарів пайовики, що раніше здавали в оренду свої землі «Стир Агро М», уклали нові угоди з колишнім власником Степаном Москвичем. Тепер вже як із фізичною особою.

Харківські підприємці, які фактично залишилися без трьох десятків наділів, подали до суду, щоб визнати недійсним право оренди за Степаном Москвичем.

«Не може поділити велике начальство земельні паї. А я не знаю, вони ж в оренду беруть, а не я. Вони з договорами не можуть ніяк розібратися. То одні, то другі, то треті», – каже один із відповідачів Володимир Шилін.

Відповідачі розділилися на два табори. Зокрема, Володимир Шилін та Микола Бінкевич кажуть, що зацікавлені продовжити правовідносини зі Степаном Москвичем. Інтереси двадцятьох пайовиків представляє адвокат з Полтавщини. Він переконує суд, що його клієнти навпаки хотіли здавати в оренду паї «Стир Агро М».

«Особи, які мене уповноважили представляти інтереси, вони не підписували жодних договорів, наскільки вони мені кажуть, про розірвання договорів із «Стир Агро М». Вони не укладали жодних договорів оренди із Москвичем Степаном Овсійовичем. Були договори оренди, які без їх відома розірвали. Вони хочуть встановити справедливість, щоб на їхніх ділянках працювало ТОВ «Стир Агро М», – розповідає адвокат відповідачів Андрій Тищенко.

Цікаво те, що полтавчанин Андрій Тищенко винаймає у Луцьку житло, щоб надати юридичні послуги мешканцям Луцького району. Схоже, щоб розплатитися за його послуги, нашим селянам потрібно не один рік здавати в оренду паї.

«Я не кажу, що я дуже відомий адвокат з Полтавщини. Я просто допомагаю людям захистити їх права і законні інтереси», – каже адвокат Андрій Тищенко.

На запитання, чи безкоштовно, то відразу відповідає: «Це адвокатська таємниця, сума гонорару не розголошується».

Також варто зауважити, що представник відповідача постійно про щось перешіптувався із представником позивача та навіть під час суду підказав йому наполягати на забороні відеофіксації судового засідання, хоча хвилиною раніше покладався у цьому питанні на розсуд суду.

Після заборони відеофіксації засідання відклали, бо дев`ять відповідачів не з`явилися на виклик суду, а точніше дуже запізнилися. Схоже, що ця історія матиме продовження, бо обидві сторони заявляють, що їхні опоненти підробили угоди оренди.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus