USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд відмовився стягнути 2,5 млн грн застави за волинського аграрника

26 Березня 2018 19:25
Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі відмовили у стягненні в дохід держави застави, внесеної за колишнього директора Луцького комбінату хлібопродуктів №2 Степана Москвича, якого підозрюють у розкраданні зерна на суму в 58,81 мільйона гривень, а також взятті його під варту.

Таке рішення ухвалила колегія суддів Апеляційного суду міста Києва за результатами розгляду скарги прокурора, повідомляє «Слово і Діло».

У скарзі прокурор САП зазначав, що Москвич неодноразово без дозволу відлучався з населеного пункту, в якому він проживає. Наголошується, що підозрюваний протягом січня, ігноруючи покладено обов'язки і розуміючи правові наслідки таких порушень, відвідував населені пункти Луцького району та Луцьк, де мешкає більшість свідків.

Також прокурор додав, що поліцейськими органами було забезпечено електронний засіб контролю, у зв'язку з чим Москвич у період з 23 по 26 січня шляхом обману детектива НАБУ і працівників поліції Головного управління Нацполіції у Волинській області ухилявся від застосування до нього браслета.

Однак, на думку колегії суддів, прокурор просто заявив про порушення Москвичем обов'язків, без вказівки коли саме було допущено підозрюваним порушення обов'язків і якими саме допустимими доказами це підтверджується. Також у суді зазначають, що в судовому засіданні прокурорами САП також не було надано належних, переконливих і достатніх доказів на підтвердження доводів, викладених в апеляційній скарзі.

Колегія суддів відмовила у задоволенні апеляції.

19 грудня минулого детективи НАБУ затримали колишнього директора ДП «Луцький КХП №2» за підозрою у розтраті зерна на суму понад 58,81 млн грн. Упродовж квітня-червня 2014 року з елеватора незаконно вивезли понад 26 тис. тонн зерна, яке належало ПАТ «Аграрний фонд». Керівником підприємства на той час був Степан Москвич. Суд призначив йому заставу у розмірі понад два з половиною мільйони, які були внесені вже наступного дня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus