USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинських ветеранів «дістало» ігнорування їхніх прав

26 Серпня 2009 16:00
Волинських ветеранів війни не задовольняє виконання закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». З цього приводу відбулось засідання Волинської ради організації ветеранів війни, – повідомляє 26 серпня репортер «Волинських Новин».
Як наголосив голова обласної ради ветеранів Микола Капітоненко, «законодавство України у сфері соціальних послуг одне із найдосконаліших, але воно не виконується». На його думку, грубо ігнорується закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
Це у першу чергу стосується недостатнього фінансування оздоровлення ветеранів. Адже нормою передбачено виділення 35 гривень на харчування і 40 гривень на ліки на період оздоровлення. Якщо у госпіталі ветеранів війни ця умова дотримується, то у районах ця сума становить лише 5-10 гривень. Крім того компенсація санаторних путівок становить лише 200 гривень, а не половину від її півторатисячної вартості.
Як розповів голова обласної організації інвалідів війни та Збройних Сил Федір Орлов, із претензіями про порушення прав ветеранів він особисто звертався до обласної прокуратури. Однак у вирішенні цього питання йому там відмовили.
Окрім того, пан Капітоненко висунув прохання до влади, аби ветеранів забезпечували кардіостимуляторами, зубним протезуванням, ліками на пільгових умовах і тому подібним. Також озвучив побажання відкрити у госпіталі урологічне і офтальмологічне відділення, у яких би не тільки проводили огляд, а й операції. Заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Іван Грицюк у коментарі пояснив, що такі відділення вимагають створення штату, набору фахівців, закупівлі відповідної апаратури. Однак це є недоцільним, оскільки буде недостатнє навантаження, тобто кількість пацієнтів, до того ж в області є спеціалізовані лікувальні установи.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus