USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським будівельникам підвищать зарплату

10 Березня 2020 13:15
Волинська обласна рада планує збільшити розмір зарплати працівникам будівництва на поточний рік.

Про це йшлося 10 березня під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства.

На розгляд комісії винесли проєкт рішення Про встановлення розміру кошторисної заробітної плати на 2020 рік при визначенні вартості будівництва об’єктів за рахунок коштів обласного бюджету.

Депутат облради, директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович закликав колег підтримати збільшення кошторисної зарплати будівельним робітникам із 10100 гривень до 14640 гривень.
Він наголосив, що вже зараз хорошого спеціаліста знайти дуже важко, адже будівельники часто змушені працювати в жахливих умовах, без компенсацій, зокрема, вартості проїзду і т. д.

Окрім того, сусідні Рівненська та Львівська області затвердили розмір кошторисної зарплати в розмірі 15000 та 17000 гривень відповідно.
Натомість виконавчий апарат облради рекомендував збільшити розмір кошторисної зарплати до 12300 гривень.

Голова комісії, депутат Юрій Цейко, своєю чергою, запропонував при визначенні кошторисної зарплати будівелькам орієнтуватися передусім на цифри підрядників, котрі беруть участь і перемагають у тендерах. Він рекомендував затвердити кошторисну зарплату в розмірі 13800 гривень.

Урешті члени комісії зійшлися на сумі 14640 гривень. Остаточне рішення буде прийнято на сесії облради.

Зауважимо, що зараз при визначенні вартості будівництва враховується розмір кошторисної заробітної плати в сумі 10100 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Влада Показати IP 10 Березня 2020 15:10
Рискует потерять работников. Кроме достойной зарплаты нужна работа, за которую платят без задержки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus