USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинським малюкам подарували новий майданчик

31 Серпня 2016 20:10
Новий майданчик для активного дозвілля дошкільнят отримали жителі селя Бірки Любешівського району, що на Волині. Встановили його коштом Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Про це повідомляють у прес-службі Фонду.

У Бірках Любешівського району мешкає більш як півтори тисячі людей. Це - одне з найбагатодітніших сіл України. Тут є школа, дитячий садок, будинок культури, сільська рада, а головне – активна громада, яка своїми силами допомагає цим закладам функціонувати.

Утім коштів на все не вистачає. Коли у Любешові відкрили представництво Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», громада виявила ініціативу та звернулася з проханням допомогти облаштувати на території дитсадка ігровий комплекс, аби дозвілля малят було більш активним.

Бірківський дитсадок закрили у 90-х роках. Батьки власними коштами та зусиллями зробили все можливе, аби заклад функціонував. Наразі тут є три групи дошкільнят – дві з них знаходиться безпосередньо у дитсадку, третя (старша), через нестачу місця – у школі. Всього в садочку перебуває 70 дітей.

«Дитсадок функціонує завдяки батькам. Капітальні і косметичні ремонти, мийні засоби, іграшки, все, що потрібно для діяльності дитсадка, фінансують батьки», – констатує завідувач Бірківським ДНЗ Ніна Губарик.



Проект «Дозвілля дошкільнят» у представництві Фонду «Тільки разом» підтримали. Зараз на території навчального закладу гамірно – діти випробовують новий майданчик. Бірчани раді, що на їхнє прохання відгукнулися, адже дитячі усмішки – найприємніше, що є у житті.

Керівник представництва Фонду у Любешівському районі Сергій Неймарк каже, що громада Бірок одна з найактивніших у районі. Тут люди працюють, не шкодуючи ні сил, ні грошей. Вони хочуть, щоб їхні діти були щасливими, а село розвивалося. Приклад цьому – новий дитячий майданчик, який встановили на умовах співфінансування.

«Це ще одна добра справа, яку реалізував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом». Окрім цього, за сприяння Фонду бірківська школа має проектор та екран, а будинок культури – нове озвучення. Співпраця бірківської громади з Фондом свідчить: тільки разом, крок за кроком, ми зможемо змінити життя нашого краю на краще», - повідомляють у Фонді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus