USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Волинським спрощенцям на період мобілізації скасують податки

28 Березня 2014 11:32
У період мобілізації підприємці-фізичні особи, які перебувають на І та ІІ групах спрощеної системи оподаткування, можуть скористатися правом на тимчасову відпуску до 1 календарного місяця та, відповідно, не сплачувати єдиний податок на період відпустки, повідомили у прес-службі Міндоходів в області.

Водночас, враховуючи той факт, що підприємцям–спрощенцям нараховуються авансові внески з єдиного податку, податковий борг підприємців І та ІІ груп, які не здійснювали господарської діяльності на період мобілізації та не отримували дохід, контролюючі органи мають право визнавати безнадійним та списувати.

Податковий борг в період мобілізації виникатиме внаслідок непереборної сили (форс-мажорних обставин), - уточнюють у ГУ Міндоходів Волині. Відтак, керуючись статтею 101 Податкового кодексу України, фахівці органів доходів і зборів матимуть підстави вважати податковий борг платника єдиного податку безнадійним податковим боргом, що підлягатиме списанню.

До податкових інспекцій підприємці–спрощенці І та ІІ груп повинні надати підтверджуючий документ з військового комісаріату, у якому зазначать період перебування на зборах.

Нагадаємо, що відповідно до Указу Президента України від 17.03.2014 № 303/2014 «Про часткову мобілізацію», у зв’язку з різким ускладненням внутрішньополітичної обстановки, втручанням Російської Федерації у внутрішні справи України, збільшення соціальної напруги в Автономній Республіці Крим і місті Севастополі та відповідно до Конституції України на території України оголошено часткову мобілізацію. Мобілізація проводиться протягом 45 діб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ага Показати IP 28 Березня 2014 13:15
Так, єдиний соц. внесок всеодно потрібно сплачувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus