USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинським студентам «світять» проблеми зі стипендіями і гуртожитками?

2 Вересня 2008 09:15
Голова Секретаріату Української асоціації студентського самоврядування Олексій Кляшторний під час фестивалю «Студентська республіка-2008» розповів про дві найголовніші соціальні проблеми, які стоять перед студентами України на початку нового навчального року. Про це 1 вересня інформує репортер «Волинських Новин».
За словами пана Кляшторного, через підвищення звичайної стипендії з 1 вересня існує загроза повторення ситуації, подібної до тієї, яка була на початку року. Виплачувати студентську «получку» у нових розмірах, можливо, почнуть лише через кілька місяців.
Голова Секретаріату Української асоціації студентського самоврядування закликав органи студентського самоврядування, студентські та інші молодіжні громадські організації у випадку несвоєчасних виплат «нової» стипендії звертати на це увагу керівництва вишів.
Проте основним «орієнтиром» наразі залишається приведення розміру мінімальної стипендії до розміру прожиткового мінімуму. Це, як зазначив Олексій Кляшторний, не зробив жоден уряд за часи незалежності. Іншою «цікавинкою» є те, що студенти приватних вищих навчальних закладів мають право на отримання стипендії від держави, проте це чомусь замовчується.
Іншою проблемною тенденцією є підвищення плати за проживання у студентських гуртожитках. «Якщо зараз плата за гуртожиток в середньому складає 80-160 гривень з однієї людини на місяць, то адміністрації низки вишів пропонують ціну підвищити до 180-250 гривень, тобто у півтора-два рази». На думку пана Кляшторного, нові розміри можна порівняти з цінами на оренду квартир у Києві. Тому на це треба також відповідним чином реагувати. На вимогу студентів адміністрація навчального закладу повинна продемонструвати розрахунок вартості і кошторис відповідних послуг, де не може бути сторонніх витрат, як, наприклад, «ремонт козирка над входом у навчальний корпус університету».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus