USD 39.00 39.32
  • USD 39.00 39.32
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський архів можуть попросити поділитися землею для тротуару

23 Березня 2016 15:15
Депутатська комісія планує виїхати і оглянути ділянку, яку просить оформити державний архів у Волинській області.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру сьогодні, 23 березня.

Депутати розглядали питання про надання територіальним громадам сіл, селищ, міст Волинської області в особі Волинської обласної ради дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівлі архіву на вул. Ветеранів, 21. Орієнтовна площа ділянки - 0,436 гектара.

Однак, зауважив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, на сайті Єдиної системи місцевих петицій зареєстрована петиція від лучан, які просять облаштувати тротуар.

«Вже багато років на відрізку вулиці Ветеранів, який має кілька різких поворотів, відсутній тротуар та перехід через вулицю. Це змушує людей порушувати правила дорожнього руху, ризикувати життям та йти просто по проїжджій частині дороги 20-30 метрів.

Не раз доводилось бачити, як мами з дітками, що йдуть до дитячої поліклініки чи Малої академії наук перебігають цю небезпечну для життя ділянку вулиці, адже рух транспорту тут дуже інтенсивний. Надія у мене з'явилась коли поряд розпочали будівництво житлового будинку та реконструкцію цієї частини дороги, але ні, виявляється тротуари та перехід ніхто тут не збирався облаштовувати. Тепер прошу небайдужих мешканців міста підтримати мою петицію, аби чиновники таки помітили цю проблему і облаштували невеличкий відрізок тротуару та перехід через вулицю, та зберегти життя дітей та їхніх батьків», - йдеться у тексті петиції.

Власне, паркан біля архіву розміщений безпосередньо близько біля дороги, а пішоходам не лишилося місце. Депутати домовилися, що запропонують під час сесії зняти проект рішення, а самі виїдуть на місце, аби з’ясувати, як вирішити проблему, аби пішоходи не наражалися на небезпеку. Адже просити обласну раду облаштувати тротуар за кошти обласного бюджету на комунальній землі не дозволяє закон. А чи поступиться парканом архів - невідомо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Андрій Показати IP 23 Березня 2016 15:37
+100500 втулили забор біля самої дороги, не пройти не проїхати...
555 Показати IP 23 Березня 2016 16:11
А може простіше дорогу переробити))))))
Анонім Показати IP 23 Березня 2016 16:13
а суд в центрі коли попросять підсунути свій заборчик? чи холопам негоже ходити під панськими вікнами?
Джек до Анонім Показати IP 23 Березня 2016 16:59
Тобі той суд мішає?чи це аби написати шо суд галімий і в цьому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus