USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський краєзнавець з Німеччини хоче створити віртуальну художню галерею, присвячену Горохівщині

26 Грудня 2021 21:15
Волинський історик та краєзнавець Андрій Кленк, що живе в Німеччині, систематизує інформацію про художників, які творили в різні роки й століття, та їхні роботи, присвячені Горохову.

Він зібрав відомості про митців від горохівчан Олега Жельчика, Юрія Домовєсова, Олега Мосієвича, Григорія Лищишина, повідомляє «Горохівський вісник».

Виявляється, картини про Горохівщину творили австрійський живописець Антон Ланге (1774-1842), італієць Доменіко дель Фрате (1765-1821), польський і білоруський митець Наполеон Орда (1807-1883), німецький книжковий ілюстратор, військовий художник періоду Першої світової війни Арно Шуман, іконописець Олександр Корецький (1919-1997).

Разом із короткими змістовними розповідями пан Андрій аж із Німеччини, де живе з сім’єю, демонструє шанувальникам малярства шедеври минувшини й картини сучасників Ігоря Івашка, Олександра Дядіо. А віднедавна горохівчан приємно дивує чоловік, який годинами працює за мольбертом просто неба. Його унікальні картини вже прикрашають світлицю Кленків.

«Це – Юрій Домовєсов. Він народився й навчався у школі в Горохові. Художню освіту здобув у Львові. Певний час проживав у Чехії, там одружився. Згодом молода сім'я переїхала в Одесу, де пан Юрій став відомим художником, дизайнером. У Горохові тепер оселився, щоб доглядати маму, тож місто отримало чудову можливість потрапити на полотно професіонала», – радіє пан Андрій.

Він закликає краян ділитися сканкопіями картин, рисунків професійних художників і аматорів із зображенням Горохова, сіл Горохівщини, щоб на їхню честь гуртом створити віртуальну художню галерею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пропоную Показати IP 27 Грудня 2021 12:16
Як він буде в Україні купити в мене німецький сигнальний горн періоду ДСВ з дивізії *вікінг*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus