USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський ліс оживає після зимового сну. Фоторепортаж

20 Лютого 2022 16:09
Волинський ліс набирає барв та весняних ароматів після зимового сну.

З огляду на те, що температурні показники за містом дещо нижчі, у лісі поблизу села Гаразджа, що неподалік Луцька, сніжна ковдра розтанула ще не всюди. Але подекуди посеред брунатного опалого листя вже пробиваються смарагдові латки зелені – папороті, копитняку та люпину.
Здавалося, що з потеплінням «зацвів» навіть мох, утім коробочки на тоненьких ніжках – це не квіти, а спорангії, у яких дозрівають спори рослини.
Попри те, що в обласному центрі вже місцями квітують перші провісники весни – підсніжники та примули – у лісі біля Луцька первоцвітів зустріти поки що не вдалося.
Читати ще: У Луцьку – перші підсніжники. Фото

Але зовсім скоро на ще мокрій та холодній землі з’являться перші тендітні квіти.

Сонце, яке на декілька хвилин зустріло привітним теплом, поволі котилося до лінії горизонту, темніло і ставало прохолодно. Затихли птахи, і тільки дятел вперто вистукував свій монотонний ритм.

Якщо ж у найближчий вікенд навідати волинський ліс не виходить – пропонуємо помилуватися природою, що прокидається, у фоторепортажі Інформаційного агентства Волинські Новини.

Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Маша Показати IP 21 Лютого 2022 08:54
Супер фото )))
лінивець Показати IP 21 Лютого 2022 19:04
дякую за гарні фото!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus