USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.72 39.95
  • PLN 9.70 9.85

Волинський нардеп вимагає належного санаторно-курортного лікування для бійців

5 Травня 2019 12:21
Через бюрократичну тяганину волинські бійці вже втомилися оббивати пороги чиновницьких кабінетів. А проблем вистачає – виділення земельних ділянок, соціальне забезпечення, санаторно-курортне лікування і багато іншого.

Нещодавно, за ініціативи народного депутата Ірини Констанкевич в Ківерцівському районі було проведено круглий стіл з питань соціального захисту демобілізованих учасників АТО (ООС) і членів їх сімей, йдеться на сайті нардепа.

Під час робочих візитів містами та селами до Ірини Констанкевич надходить безліч звернень від учасників АТО та членів їх сімей.



Після таких поневірянь у декого опускаються руки, інші ж продовжують боротьбу проти бюрократичної системи та свавілля чиновників та зі своїми проблемами звертаються до народного депутата Ірини Констанкевич.

Потребує нагального вирішення і питання оздоровлення та реабілітації учасників АТО, адже ті санаторії, у яких проходять лікування не задовольняють потреб ветеранів.

З цього приводу Ірина Констанкевич звернулася до Міністра соціальної політики Андрія Реви.

«Учасники антитерористичної операції звертають увагу на той факт, що значна частина санаторно-курортних закладів, куди їх скеровують для проходження лікування та оздоровлення, мають застарілу матеріально-технічну базу, невідповідні сучасним умовам вимоги перебування та лікування. Ситуація загострюється це й тим, що перелік лікувально-діагностичних процедур, включених у вартість путівки, є доволі обмеженим. Відтак, у значній частині випадків, пацієнтам доводиться доплачувати за проходження певних процедур, щоб отримати належний лікувальний та оздоровчий ефект. Особливо гострою, зі слів бійців, є і проблема отримання ними якісних послуг психологічної реабілітації під час санаторно-курортного лікування», - йдеться у депутатському запиті.

Також учасників АТО гостро турбує ситуація щодо виплати та порядку розрахунку грошової компенсації вартості санаторно-курортного лікування, адже її сума абсолютно не відповідає реальному стану справ, оскільки орієнтовна вартість путівок на сьогодні 7-8 тисяч гривень, а відшкодування за невикористана ну путівку учасники АТО отримують мінімальне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus