USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Волинський пасічник майструє вулики з очерету

21 Травня 2023 12:06
Пасічник Анатолій Камельчук з Камінь-Каширського району робить вулики з очерету. На його пасіці вже понад десяток таких.

У чому їх перевага та як змайструвати такий вулик, чоловік розповів Суспільному.

Робити вулики з очерету чоловік почав, бо це дешевий матеріал та його дуже багато у селі. Також сконструював спеціальний станок, за допомогою якого пресує очерет.

Анатолій Камельчук каже: за один день, якщо не відволікатися на інші справи, можна змайструвати один вулик.
«Вулик з очерету не накопичує вологи. В таких вуликах бджоли ліпше зимують. Їх виробництво дешеве – шурупи, кілька рейок і ось тобі вулик. Ну і на дах – бляха», – розповідає пасічник.
Читати ще: До бджіл навідується щодня: волинський пасічник утримує 12 вуликів

«Якби він міг, то цілодобово був би біля своїх бджіл», – каже дружина Наталія.
До бджолярства Анатолій Камельчук долучив і дітей. Дев’ятирічний Роман каже, що любить качати мед з батьком. А ось доньку Іванку бджоли часто жалять.
«За день дві-три бджоли можуть вжалити, але нічого, вкусить, поболить, напухне і перестане. Як тато каже: дуже корисно», – говорить дівчина.

Пасічник прогнозує, що цього року травневий мед качатимуть пізніше, ніж зазвичай, і його буде мало, бо весна видалася холодною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus