USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський військовий ліцей отримав майже 15 мільйонів і може їх втратити. Чому

29 Вересня 2021 23:45
Військовий ліцей імені Героїв Небесної сотні з посиленою військово-фізичною підготовкою у Луцьку виграв у проекті МОН «Спроможна школа для кращих результатів» на проект реконструкції корпусів, розташованих у колишньому санаторії «Турія». Проте є небезпека ці гроші втратити, бо обласний бюджет має відшукати солідну суму на співфінансування.

Про це стало відомо під час засідання бюджетної комісії облради.

Як повідомив директор департаменту фінансів Волинської ОДА Ігор Никитюк, з державного бюджету надійшла субвенція для військового ліцею в розмірі 14,8 мільйона гривень. Але відповідно до порядку використання цих коштів, з обласного бюджету потрібно відшукати 10,5 мільйона гривень співфінансування. Однак знайти такий ресурс в межах видатків, передбачених в обласному управлінню освіти, буде складно.

Очільниця обласного управління освіти Людмила Плахотна, своєю чергою зазначила: в управлінні власними силами таких коштів не знайдуть, адже не вистачає грошей на захищені статті. Та буде дуже шкода, якщо область втратить майже 15 мільйонів на ремонт закладу.

Зокрема, кошти державної субвенції та обласного бюджету (якщо депутати відшукають джерела співфінансування) хочуть використати на реконструкцію будівель комунального підприємства «Волинський обласний санаторій матері і дитини Турія» під навчально-оздоровчий комплекс Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою із застосуванням енергозберігаючих технологій. До слова, у Ковелі уже відбулося обговорення детального плану території, де розташовані корпуси.

Як зазначив голова бюджетної комісії Орест Маховський, у гарантійному листі обласна рада обіцяла профінансувати 9,7 мільйона гривень, ще мільйон планували зекономити в самому закладі. Проте, зважаючи на нестачу грошей, кошти на співфінаснування, ймовірно, доведеться шукати в бюджеті області серед інших розпорядників.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus