USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинський драмтеатр відкриває 70-й сезон

23 Вересня 2009 17:06
Вже в 70-те Волинський обласний музично-драматичний театр імені Тараса Шевченка святкуватиме відкриття театрального сезону. 26 вересня сезон розпочнеться прем’єрною постановкою Федора Стригуна «Безталанна» за п\'єсою Карпенка-Карого. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як зізнався директор театру Богдан Береза, святкувати ювілей служителі Мельпомени почали завчасно. Так, нещодавно акторська трупа повернулась із триденних гастролей у Києві, де отримала схвальні відгуки критиків.
А ось до Чернігова на фестиваль «Слов’янські театральні зустрічі» волинський театр з виставою «Мазепа» у постановці Петра Ластівки не пустили. Богдан Береза припускає, що причина відмови полягає в неоднозначному ставленні до історичної постаті гетьмана та в упередженості до інсценізації цієї теми.
Наступні гастролі театру заплановані до Об’єднання українців у Польщі. Луцьким шанувальникам сценічного мистецтва пан Береза пообіцяв нові та відомі постановки, серед яких «Мазепа», «Ретро», дитячі новорічні ранки та концерти.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 23 Вересня 2009 18:34
Був у Києві на виставі "Кармен". Дуже не сподобалося, виглядало примітивно. Але в Луцьку бачив "Звичайну історію" і мушу сказати, що вона в чомусь виявилась цікавішою, ніж аналогічна вистава Київського Молодого театру. Мені здається, що режисерам треба більш реально оцінювати можливості трупи і звичайно бути вимогливими до акторів.
Відвертий Показати IP 23 Вересня 2009 21:29
Абсолютно не погоджуюсь з "поціновувачкм тетру", "критиком" Анонімом щодо "Кармен". Несе у коментарі дурниці щодо можливостей і вимог. Чудово, талановито і не схоже на щось інше, задіяна молодь у виставі дає надію на те, що Волинський театр буде на висоті ще довго років. Молодці!!!
Віктор, Київ Показати IP 24 Вересня 2009 17:29
Шановний "відвертий" дописувачу! Ви крім місцевого театру нічого не бачите.Я не несу дурниці, трошки все ж розуміюся на мистецтві, і не лише театральному.Я також знаю думку дружини Леся Танюка театрознавця Неллі Корнієнко, яка теж зазначала, що вистава дуже посередня і чотири Кармен там були зайвими. Шкода, що ви, живучи у Луцьку не маєте з чим порівняти і тому пишете такі відгуки. Спілкувався я також з моїми земляками,які зараз живуть у столиці. Не знаю як молодь грає цю виставу у Луцьку, але в Києві вони виступили не найкращим чином. І головне,режисери не мають право не відчувати що актори можуть зіграти, а що виглядатиме пародією. З повагою і любов'ю до моєї малої Батьківщини!
Відвертий Показати IP 26 Вересня 2009 15:43
Віктору, луцькому киянину від Відвертого. Звідки така впевненість у тому, що я живу тільки у Луцьку і відвідую лише місцевий театр. Прочитавши відповідь я можу однозначно стверджувати про вашу переоцінку самого себе як знавця культури, театрала, який «кічиться» столичними знайомствами, а сам нічого в принципі не вартує, місцева «вискочка-поціновувач» високого, який наслухався із-за кутка чужих думок видає за свої. Поскромніше, в першу чергу, потрібно говорити про себе, а потім, напевно, ще бракує років та освіти щоб оцінювати роботу режисерів з досвідом (по молодості завжди так буває - «я висококласний спеціаліст і знаю знаменитих людей». І свою неповноцінність, про яку сам знає, доважує авторитетом інших. Тоді питання: а ті знамениті поціновувучі високого догадуються про ваше існування взагалі, чи ні?) Мала Батьківщина чекає на вас з надією, що ви вже набрались багато високого у столиці і будете нести культуру у «неосвідчені» і «темні» волинські маси.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus