USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинянам за втручання прокуратури виплачено 13,4 мільйона гривень боргів по зарплаті

5 Лютого 2009 10:57
Перша у 2009 році колегія прокуратури Волині за своїм порядком денним обговорила підсумки роботи органів прокуратури нашого краю за 2008 рік та заходи, спрямовані на підвищення якості, ефективності та результативності  прокурорсько-слідчої діяльності. Один із доповідачів, заступник прокурора області  Василь Куренда, назвав показники, що характеризують прокурорський нагляд за дотриманням та застосуванням законів, який у минулому році активізувався, – 5 лютого повідомляють «Волинські Новини».
 
За результатами прокурорських перевірок у 2008 році порушено 290 кримінальних справ, внесено 2368 приписів та подань, принесено 1110 протестів, притягнуто до відповідальності 2670 місцевих посадовців. За прокурорського реагування минулоріч відшкодовано більш ніж 38 мільйонів гривень. У тому числі до бюджету – понад десять мільйонів гривень.
 
Окрім того, прокуратура захистила волинян від протиправних посягань, які чи не найчастіше проявлялися у сфері додержання вимог вітчизняного законодавства про оплату праці. Про те, що волиняни нерідко потрапляють у скрутне становище, бо роботодавці перестали платити гроші або нерегулярно перераховують їх, свідчить статистика, яку оприлюднив у своєму виступі на засіданні колегії заступник прокурора області Василь Куренда.
 
Отож, 59 кримінальних справ у 2008 році порушено органами прокуратури області проти місцевих порушників трудового законодавства, внесено 357 документів прокурорського реагування. Жителям Волині за безпосереднього втручання прокурорських працівників відшкодовано і виплачено 13,4 мільйона гривень. Пред’явлено 202 позовні заяви про стягнення заборгованості із заробітної плати на суму 290 тисяч гривень, 301 посадову особу притягнуто до адміністративної та дисциплінарної відповідальності.
 
За повідомленням прес-секретаря прокурора області Жанни Воробйової, лише за перших 20 днів січня цього року заборгованість із виплати заробітної платні в нашій області зменшилась на 1,5 мільйона гривень. Більш ніж п’ятсот тисяч гривень із цієї суми погашено за документами прокурорського реагування, порушено 5 кримінальних справ. Значною залишається ця соціальна проблема в містах Луцьку, Нововолинську, Ковелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus