USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни часто сіють «не рекомендоване» насіння

18 Березня 2009 16:33
Начальник Волинського обласного державного центру експертизи сортів рослин Володимир Пасічник 18 березня під час наради у головному управлінні агропромислового розвитку облдержадміністрації оприлюднив результати досліджень сортів зернових, зернобобових та інших культур. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Як розповів пан Пасічник, у 2008 році на Волині пройшли експертизу понад 1,1 тисячі сортів рослин. Сортодослідні станції минулоріч виростили 20 тисяч тон зернових та зернобобових культур. Пан Пасічник бідкається, що в області велику вагу з-поміж сортів займають не рекомендовані. Наприклад, сіють сорти зернових, педедбачених для степової місцевості.
 
Більшу частину свого виступу Володимир Пасічник присвятив тим сортам, які пройшли дослідження на Волині і, відповідно, рекомендуються для посіву в нашій місцевості. Пан Пасічник розповів про характеристики і особливості таких сортів зернових (жита, пшениці, овесу, ячменю, третікале тощо), ріпаку та картоплі.
Однією з проблем для волинських сортодослідників стала минулорічна негода, яка зачепила дослідні посіви ріпаку у селі Звиняче Горохівського району.
Крім того, учасники наради мали змогу отримати брошури з переліком та інформацією щодо тих сортів рослин, які рекомендують вирощувати на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus