USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Чимало волинян досі не знають про вибори до місцевих рад

13 Жовтня 2015 17:00
На високу явку під час виборів до місцевих рад 25 жовтня сподіватися не варто, тому що волиняни часто досі не орієнтуються у тому, які вибори відбуватимуться, адже бракує адекватної роз’яснювальної інформації,- вважають спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА.

Про це йшлося під час прес-конференції Громадянської мережі ОПОРА на тему: «Проміжна оцінка передвиборної ситуації на Волині за підсумками громадського спостереження» 13 жовтня у Луцьку.

Зі слів координатора виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Людмили Хомич, навряд чи можна очікувати на високу явку виборців під час виборів до місцевих рад, адже виборці часто досі не знають, що 25 жовтня відбудуться вибори. Волиняни не орієнтуються, які саме вибори та до яких рад відбуватимуться. Якщо звернути увагу на те, що вибори відбуватимуться за новим законом, то цієї інформації виборці тим більше не знають.

Відтак, політичні партії, громадські організації та ЗМІ, на її думку, повинні активніше та адекватніше висвітлювати інформацію щодо виборів. Наразі, як зазначає Людмила Хомич, у друкованих виданнях зустрічаються переважно проплачені матеріали від різних політичних сил чи кандидатів. Натомість адекватної інформації, що мала б роз’яснювальний характер, оцінювала виборчу ситуацію на Волині, надзвичайно мало.

Щодо використання адмінресурсу, таких фактів поки не було виявлено, хоча у виборах бере участь велика кількість представників органів місцевого самоврядування, чинних міських голів. До прикладу, Луцький міський голова Микола Романюк та Нововолинський міський голова Віктор Сапожніков перебирають на себе діяльність усієї міської ради та «піарять» себе як нібито ініціаторів тих чи інших проектів, програм тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 13 Жовтня 2015 17:06
А толку?
Петрушка Показати IP 13 Жовтня 2015 18:15
аби не УКРОП !
Анонім Показати IP 14 Жовтня 2015 12:28
вже вибрали одних багатообіцяючих реформаторів - не можемо відійти, не бачу смисла йти на вибори

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus