USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни уникли рейтингу найбільших хабарів України

5 Жовтня 2009 13:12
Зі ста найбільших хабарників України було засуджено лише одного. Справи інших у кращому разі перебувають у судах. Про це 5 жовтня повідомляють «Волинські Новини».
Рейтинг найбільших хабарників України очолили голови сільрад. Очолив цей антирейтинг голова однієї з сільрад Березанського району Миколаївської області. Він вимагав хабар у розмірі 8,5 мільйона гривень і отримав мільйон. Зараз його справа знаходиться у суді.
На другому місці у списку голова сільської ради з Криму, який вимагав 1,1 мільйона доларів і встиг отримати 750 тисяч. У цій справі триває слідство.
Третій у списку голова Селічівської сільради Баришівського району Київщини. Він вимагав хабар у 3,95 мільйона гривень, справа знаходиться на розгляді в суді.
Четверте місце у списку посіли голова і член правління житлово-будівельного кооперативу в Севастополі. Вони вимагали хабар в 3,9 мільйона гривень і отримали 1,7 мільйона. Їхня справа зараз також перебуває у суді.
«Чільну» п\'ятірку антирейтингу замкнув головний лісник одного з лісництв державного лісомисливського господарства в Севастополі, який вимагав 2,4 мільйона гривень. У цій справі проводиться слідство.
Замкнув рейтинг ТОП-100, оприлюднений МВС, завідуючий стаціонарним відділенням наркодіспансеру в Чернівцях. Він вимагав хабар у розмірі 20 тисяч гривень, його справа теж знаходиться у суді.
Зі ста найбільших хабарників України засуджено лише одного - заступника начальника відділу по боротьбі з корупцією в органах державної податкової служби ДПА у Хмельницькій області. Він отримав 10 тисяч із хабара в 50 тисяч гривень.
Нагадаємо, нещодавно за хабарництво було засуджено мера міста Балаклея у Харківській області.
За хабар у 900 тисяч гривень його засудили до 10 років ув\'язнення, – пише сайт ТСН.
Довідково:
У минулорічний топ-100 потрапив волинянин, колишній голова Ковельської РДА Вадим Грищук, засуджений до 5 років.
Цьогоріч найбільш резонансними виявились корупційні злочини в органах податкової служби. Так, 30 червня був задокументований факт одержання хабара начальником відділу контролю за розрахунковими операціями управління податкового контролю юридичних осіб ДПА у Волинській області у сумі 2000 гривень. Чиновник вимагав щомісячну виплату грошей від керівника однієї з комерційних структур «за не проведення перевірок, а в подальшому за «допомогу» при проведенні перевірок і невтручання у господарську діяльність структури».
Інший працівник податкової міліції на Ковельщині, який складав акти про порушення податкового законодавства на основі завідомо неправдивих відомостей, вимагав хабара обсягом 500 доларів США. Це підтвердила і прокуратура міста Луцька, яка 16 лютого порушила кримінальну справу щодо службового підроблення і зловживання службовим становищем.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Козак Показати IP 5 Жовтня 2009 13:51
Що то є нещасних Волійкових 300 тисяч )). Навіть ТОПу не гідне...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus