USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Волиняни знатимуть, у чому клялися судді

20 Червня 2008 15:35

Голова Апеляційного суду Волинської області Петро Філюк рекомендував головам місцевих судів розмістити текст присяги суддів «в доступному для громадян місці в приміщеннях судів». Про це йдеться у відповіді голови апеляційного суду депутату Луцької міськради Миколі Нікітюку, - повідомляє 20 червня репортер «Волинських Новин».
Петро Філюк пояснив депутату, що «присяги з підписами суддів зберігаються в їх особових справах. Чинними законодавством не передбачено, що присяги конкретних суддів повинні бути поміщені в приміщеннях судів».
Довідково:
Відповідно до статті 10 Закону України «Про статус суддів» від 15 грудня 1992 року вперше призначений суддя в урочистій обстановці приймає присягу такого змісту: «Урочисто присягаю чесно і сумлінно виконувати обов\'язки судді, здійснювати правосуддя, підкорятися тільки закону, бути об\'єктивним і справедливим».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus