USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 39.95
  • PLN 9.76 9.90

Волинянин не спить уже 30 років. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

28 Травня 2013 13:04
Федір Несторчук з Камінь-Каширського не спить вже 30 років. Сон у нього пропав в 1980-х, коли він дізнався, що його позбавили місця в черзі на безкоштовну квартиру.

Сильно переживав, почалися головні болі, потім стали німіти руки і ноги. У райлікарні сказали, що це радикуліт, і поклали на обстеження, - інформує Аверс.

«Ходив вночі по лікарняних коридорах, санітарок лякав, - сміється 72-річний Несторчук. - До ранку вони мене змушували лягти в ліжко і кололи димедрол. На пару годин до світанку я забувався сном. Але з першими променями сонця прокидався. Через тиждень відмовився від уколів».

Повернувшись додому, Федір Микитович дружині нічого не сказав, не хотів її лякати. Як і колись, лягали разом спати, але він всю ніч перевертався. Дружина Раїса почала щось підозрювати, коли люди стали цікавитися, чому Федір серед ночі підмітає двір. «Вона мені каже: ну, хоч, по двору не ходи, сусідів не лякай. Займися чимось в будинку».

Спочатку Федір за півроку перечитав 500 томів домашньої бібліотеки, потім став робити кошики з лози. Влітку вдосвіта йшов працювати в городі, взимку годував поросят і корову, а потім влаштувався нічним сторожем в магазин. Він пробував лікувати безсоння, ходив на електросон і гіпноз. Але ні ароматні подушки з травами, ні сто грамів на ніч не допомагали.

У минулому році його запросили на програму Геннадія Малахова, де народні цілителі спробували приспати пенсіонера.

«І собак до мене прикладали, і кішок на шию вішали - я тільки сміявся. А один лікар мені на шию п’явку причепив. Вона противна, я голову повернути боявся, але погодився на експеримент. І в той же вечір заснув на півтори години. Блаженство! Ви не уявляєте, як це приємно – спати».

Зовсім не спати мозок не може

Завідувачка відділом психоневрології Науково-дослідного інституту соціальної і судової психіатрії Олена Хаустова розповіла: «Буває, що люди не усвідомлюють, що вони сплять. Такі раптові «відключки» часто стають причиною дорожньо-транспортних пригод. Узагалі не спати мозок не може. Навіть одна ніч без сну погано впливає на самопочуття і здоров'я, а щоб хтось тиждень не спав, я з таким не зустрічалася. За стандартами Всесвітньої організації охорони здоров’я, недосипанням вважається сон менше 6,5 години. Надалі це викликає дратівливість, занепад сил і нервозність».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лукаш Показати IP 28 Травня 2013 13:54
а відео де?
хехехе Показати IP 28 Травня 2013 14:15
Кожного року, от уже на протязі 5-ти років, різні телеканали мусолять цю тему, от і черга Аверса підішла!:)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus