USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин «обвів навколо пальця» столичну фірму й 700 абонентів.ФОТО

28 Листопада 2013 11:15
Волинський кіберзлочинець незаконно під'єднав майже тисячу абонентів кабельного телебачення, - повідомляє «Під прицілом».

Волинянин, якого нещодавно затримали та посадили під домашній арешт правоохоронці, надавав незаконні телекомунікаційні послуги майже семи сотням абонентів, - розповів генеральний директор ТОВ «Нові телевізійні технології» Ігор Давиденко.

За діяльністю кіберзлочинця правоохоронці слідкували вже давно і лиш цього року вони «сіли йому на хвіст». Попри те, що вони знали вже усі нюанси його незаконної роботи, затримати злочинця виявилось досить складно. Разом з тим, слідством було встановлено, що чоловік, будучи користувачем послуг мережі Інтернет цеху №8 Волинської філії ВАТ «Укртелеком», організувавши власну телекомунікаційну мережу, фактично незаконно надавав доступ до системи супутникового телебачення та всесвітньої інтернет-павутини. Зокрема, через цю телекомунікаційно мережу він здійснював ретрансляцію телебачення і таким чином завдав ТОВ «Нові телевізійні технології» матеріальної шкоди на суму 522 116 гривень.

В результаті, Луцький міськрайонний суд ще у вересні цього року виніс ухвалу, тож правоохоронцям надали дозвіл на проведення обшуку котельні, яка належить Рожищенській ПЖКГ. Саме там винахідливий чоловік та його спільники облаштували такий собі «підпільний» пункт телекомунікації, звідки здійснювали втручання в інтернет-мережу, телевізійні лінії і надавали платні послуги мешканцям Рожища.

Таким чином, проти них було порушено кримінальні справи за статтями: незаконне втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), систем та комп'ютерних мереж і порушення авторського права і суміжних прав Кримінального Кодексу України.
«Кожен канал коштує певну суму в місяць, а слідством було визначено, що він продав ці послуги з січня 2006 і, враховуючи що у нього було приблизно 680-780 абонентів… так і була визначена дана сума відшкодування», - розповів Ігор Давиденко.
Тож фактично, сумнозвісний кіберзлочинець «обвів навколо пальця» не лише столичну фірму, а й майже тисячу абонентів.

Разом з тим, він розповів, що керівництво ТОВ «Нові телевізійні технології» ще весною подавало до СБУ заяву з проханням знайти злочинців, які декілька років поспіль здійснюють протиправну діяльність.
«Відверто скажу, мені було неприємно, що хтось заробляє на моїй праці. Якби якийсь інший журналіст скопіював вашу статтю і видав би її за свою, вам би напевно теж це не сподобалось. З приводу цього правопорушення то заяву в СБУ ми написали ще весною, після чого правоохоронці зайнялись розслідуванням», - зауважив генеральний директор ТОВ «Нові телевізійні технології».




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Луцьк Показати IP 28 Листопада 2013 11:59
Ай красава............
Ігор Показати IP 28 Листопада 2013 12:12
Молодець! Так їх!
валера Показати IP 28 Листопада 2013 12:25
Тепер все Рожище буде балдіти і насолоджуватись Першим національним та телеканалом Рада
Дмитро Показати IP 28 Листопада 2013 20:49
я так розумію що ТОВ «Нові телевізійні технології» - місцевий монополіст. але все одно не ясно - яким чином робота без ліцензії має відношення до авторського права чи втручання в роботу ЕОТ. Судячи зі знімків сигнал брали не з кабельного оператору а ефіру, обладнання власне, абоненти скоріше за все знали до кого підключаються. отже окрім податкової більше ніхто претензій мати не повинен. поясніть в чому я помиляюсь
ДМИТРУ Показати IP 29 Листопада 2013 10:45
В ДОЛІ БРАТ ВСЯ СПРАВА ,В ДОЛІ. ТАБЛИЧКУ ДІЛЕННЯ НЕ ЗНАВ.ВСЕ СОБІ І СОБІ..А ЖАБА ДУЖЕ СТРАШНА ШТУКА,ВОНА ДАВИТЬ ,А НЕ КВАКАЄ...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus