USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Про транспортування «важких» немовлят на Волині

25 Березня 2014 12:19
Правильно транспортувати новонароджених дітей високого перинатального ризику вчили волинських лікарів-неонатологів та транспортні бригади Волиснької області, що беруть безпосередню участь у перевезенні «важких» немовлят.

Захід відбувся сьогодні, 25 березня, У Волинському обласному дитячому територіальному медичному об’єднанні.

На зустріч із волинськими медиками завітали експерти україно-швейцарської Програми «Здоров’я матері та дитини».

Документ і з переліком вимог до транспортування новонароджених створили з метою поліпшення якості надання медичних послуг немовлятам, а також зниження малюкової захворюваності та смертності в Україні.
Керівник офісу Програми «Здоров’я матері та дитини» Наталія Рябцева підкреслює, що невід’ємною складовою своєчасного і безпечного транспортування новонароджених є наявність чітких вимог до дій медичного персоналу, належного оснащення, комунікації з батьками тощо.

«Для здоров’я найменших пацієнтів важливо, аби медична допомога надавалась в закладах відповідного рівня. В окремих випадках це вимагає негайного транспортування новонародженої дитини. Адже не завжди можна передбачити передчасні пологи, ризики під час них чи неочікуване погіршення стану малюка», - вважає медик.

На думку спеціаліста, саме порядок транспортування встановлює ці сучасні стандарти, покликані зберегти життя та здоров’я майбутнього покоління.

Цей документ створили на основі кращих світових зразків завдяки плідній роботі українських фахівців та підтримці Швейцарської Конфедерації.

Так, відтепер у лікарів-неонатологів і транспортних бригад, які беруть участь у транспортуванні новонароджених, існує єдиний нормативний документ, який визначає чітку схему транспортування, відносини між медичними установами, що відправляють та приймають малюків, послідовність реанімаційних дій медичних працівників на всіх етапах перевезення та вимоги до медичного оснащення спеціального транспорту.

Упродовж презентації коментувала документ старший науковий співробітник відділу преморбідних станів та проблем здорової дитини ДУ «ІПАГ АМН України» Ірина Матвієнко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus