USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10

ВООЗ попереджає про тривожні темпи захворюваності на кір у Європі

24 Січня 2024 06:16
Всесвітня організація охорони здоров'я попередила про тривожні темпи захворюваності на кір в Європі, де було зафіксоване 30-кратне зростання.

Про це повідомляє Bloomberg, передає Укрінформ.

У період з січня до жовтня 2023 року в Європі було зареєстровано понад 30000 випадків кору порівняно з 941 випадком за весь 2022 рік. При цьому майже 21000 хворих було госпіталізовано, а п'ятеро померли.

Читати ще: На Волині кір виявили у чотирирічної дитини

У ВООЗ зазначили, що це зростання ставить під загрозу прогрес на шляху до подолання хвороби.

Значною мірою це пов'язано з низьким рівнем охоплення вакцинацією, оскільки пандемія призвела до пропущених щеплень серед дітей. За даними ВООЗ, у період з 2020 до 2022 року понад 1,8 мільйона немовлят в Європі не отримали щеплення проти кору.

Читати ще: Волинь – перед загрозою спалаху кору. Медики агітують вакцинуватися

Європейські країни намагаються провести кампанії з надолуження пропущених щеплень. Наприклад, Велика Британія, де захворюваність зросла по всій країні, оголосила про нові зусилля, спрямовані на те, щоб діти записалися на щеплення проти кору, паротиту та краснухи.

«Вакцинація – єдиний спосіб захистити дітей від цієї потенційно небезпечної хвороби», – заявив регіональний директор ВООЗ в Європі Ганс Клюге.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus