USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

ВООЗ занепокоєна ризиком поширення COVID-19 та поліомієліту в Україні

13 Вересня 2022 08:44
Всесвітня організація охорони здоров’я прогнозує, що зростання захворюваності на COVID-19 в Україні може досягти піку в жовтні 2022 року.

Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус на конференції Європейського регіонального комітету у Тель-Авіві, повідомляє Reuters.

«Зараз ми спостерігаємо збільшення випадків COVID-19 в Україні. Ми прогнозуємо, що передача вірусу може досягти піку на початку жовтня, і лікарні можуть бути майже заповнені», – сказав Гебреєсус.

Читати ще: На Волині за тиждень двоє людей померли від коронавірусу

Також у ВООЗ занепокоєні ризиком поширення поліомієліту через низькі показники вакцинації та переміщення людей через війну.

Повномасштабне вторгнення Росії в Україну сильно вплинуло на охорону здоров’я, кажуть у ВООЗ.

Організація підтвердила понад 500 атак на медичну інфраструктуру, що призвело щонайменше до 100 смертей.

Глава ВООЗ прогнозує дефіцит кисню для пацієнтів, тому що основні джерела постачання перебувають на окупованих територіях.

Кисень необхідний пацієнтам з COVID-19 та іншими критичними захворюваннями, спричиненими ускладненнями вагітності, пологів, сепсисом, травмами тощо.

Тедрос Гебреєсус також сказав, що війна може посилити поширення поліомієліту в Україні.

«Ми також глибоко стурбовані можливістю світового поширення поліомієліту через прогалини в масштабах імунізації та масове переміщення населення, пов’язане з війною», – сказав він.

Нагадаємо, поліомієліт – це інфекційне захворювання, яке передається через слину і фекалії.

Воно переважно вражає дітей і може спричинити параліч та навіть смерть. Хвороба не лікується, але запобігти їй можна за допомогою вакцинації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Емігрант Показати IP 13 Вересня 2022 11:10
Нормально вони там пристроїлись. Отримують зарплатню за те що постійно занепокоєні. Робіть вже хоч щось!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus