USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

«Вороги України забивають клин між церквами різних конфесій», - голова ОДА

11 Серпня 2014 12:28
Священослужителі Волинської єпархії УПЦ МП привітали голову ОДА Володимира Гунчика із новопризначенням на посаду губернатора області та подарували йому ікону Покрови.

Про це стало відомо під час зустрічі голови облдержадміністрації з керуючим Волинською Єпархією УПЦ, Митрополитом Ніфонтом та його благочинними сьогодні, 11 серпня.

Так, секретар Волинської єпархії УПЦ МП протоієрей Миколай Бондарук вручив очільнику області ікону Покрови, аби «Матір Божа захищала посадовця та покривала своєю ризою». Опісля, священнослужителі заспівали «Многая літа» та побажали Володимиру Гунчику плідної праці.

«Ми, священики, вважаємо, що промислом Божим є те, що ваше новопризначення співпало з днем вашого ангела», - підкреслив отець Миколай Бондарук.

На це голова ОДА зазначив, що вороги намагаються забити клин між парафіянами різних конфесій, посварити церкви між собою, аби отримати матеріальну вигоду.

«Для кого війна, а для кого й мама рідна. Але наша мета єдина: аби діти не гинули на фронтах, щоб батьки і матері не плакали ночами, щоб поряд зі словом божим до кожного волинянина дійшло і слово влади, направлене на досягнення миру і спокою», - звернувся він до церковників.

Окрім того, губернатор зазначив, що йому неприємно читати у ЗМІ про випадки, коли священики однієї з церков відмовляються відспівувати вояків, які загинули на війні.

«Я сподіваюсь, що ніколи серед наших людей, ні з однієї, ні з іншої сторони таких випадків не буде. Прошу зробити максимально все для того, щоб дії влади та церкви були направлені на встановлення спокою у сім’ях, які й так зазнали непоправних втрат», - додав посадовець.

Утім, протоієрей Валентин Марчук підкреслив, що інформація про небажання священнослужителів УПЦ МП відспівувати українського бійця не що інше, як дезінформація.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
Павло Показати IP 11 Серпня 2014 12:49
У такий підступний спосіб промосковські попи намагаються напустити туману на місцевих чиновників. Про який мир і спокій може йти мови, якщо й донині у волинських церквах московського патріархату моляться за здоров"я антихриста Кіріла Гундяєва, що є ставлеником головного світового терориста Путіна. Обоє лишень підливають бензин у полум"я протистояння на сході України.
!!! до Павло Показати IP 11 Серпня 2014 14:24
Згідна. А Гунчик що, НЕ РОЗУМІЄ чи не хоче розуміти? Висновок із статті так і проситься - підлабузництво. Саме зараз промосковська пропаганда МП дуже помітна: її і видно, і чути, особливо ПО СЕЛАХ.
Кузя Показати IP 11 Серпня 2014 12:58
А призывать к агрессии, как делал КП, норма? И вообще, мухи отдельно - котлеты отдельно. Не в Конституции ли прописано, что церковь отделена от гос-ва? Вы задолбали, в Европе такое недопустимо. К тому же, грустно видеть, что общество в Украине светским вряд ли станет. Если вы так ведётесь на поповские проповеди, если для вас нет других регуляторов своих действий, кроме как церковь и бог, то простите, но вы ещё далеко в средневековье.
тобто до Кузя Показати IP 11 Серпня 2014 13:15
Ви десь чули що священники УПЦ КП закликали людей до походу на Москву ?" (Варшаву, Бухарест, і т.д.).Поділіться інфою. "щоб поряд зі словом божим до кожного волинянина дійшло і слово влади, направлене на досягнення миру і спокою», - ну а це взагалі дурня несусвітня. Попик відверто набивається у "помічники" до влади. Вірні послідовники Кірюші Гундяєва. Московські попи завжди були на побігеньках у влади і наші прагнуть.
Кузя до тобто Показати IP 11 Серпня 2014 13:27
Именно к походу на Москву - нет. Но рознь и агрессию они разжигали - почитайте новости времён Майдана. На этом же сайте. К Вашему сведению, я вообще не поддерживаю церковь как институт. Потому для меня все одинаково "хороши". Но заявлять, что только МП раскалывает общество - неправильно. Люди должны думать своими мозгами, а не идти на поводу у церкви, как стадо. А, между прочим, соц.опросы показали, что именно попам люди доверяют больше всего. Это диагноз, по-моему.
Церковна миша до тобто Показати IP 11 Серпня 2014 13:42
https://www.youtube.com/watch?v=T8Br2h_VrSU Прошу звернути увагу, що це проповідь СВЯЩЕННИКА Української Греко-Католицької церкви Михайла Арсенича, який служить в Коломийському районі Івано-Франківської області, Церкви, яка зідно з Конституцією України має бути поза владою та політикою. Відео зняте за кілька років до Майдану. Це Вам ні про що не говорить? Якщо маєте відео з пропагандистськими проповідями священників Московського патріархату, пропоную не бризкати слинами на клавіатуру та тупо обзивати не згодних з Вашою думкою тупими проплаченими путлерівськими тролями, а хутенько бігти з цим записом до СБУ та Прокуратури. Хай займаються своїми прямими обов"язками.
Анонім до Церковна миша Показати IP 11 Серпня 2014 14:29
100% - З ВОРОГОМ НЕ МОЖЕ БУТИ ІНШОЇ РОЗМОВИ. Церковна миша хоче благословити ЗДАЧУ УКРАЇНИ без опору!
Церковна миша до Анонім Показати IP 11 Серпня 2014 14:32
коментар було видалено
Ну до Церковна миша Показати IP 11 Серпня 2014 14:40
а коли це Вам про щось говорить, то і дійсно, чому Ви ще кілька років тому не побігли до тогож таки промосковського СБУ і не написали заяву? чи до тієїж пшонківської промосковської прокуратури? Чи Ви інфу для шантажу накопичуєте і дозовано вкидаєте у мережу? І ще. Я цілком згоден з Кузею у плані відношення до церкви. У робочий час "губернатор" може приймати попа виключно як прохача з якогось питання. Все інше це намагання попів влізти у владу, і до тогож з метою просто щось урвати для себе чи діток, звісно власних, використовуючи близькість до владних кабінетів. (ну там ствок, чи млинок, чи вишневий садок). І найцікавішше що тут їх інтереси пересікаються з колишніми регіоналами, а тепер з партією Мірошніченка. Урвати намагаються одне і теж. Найласішше, найжирнішше.
Церковна миша до Ну Показати IP 11 Серпня 2014 14:54
Тому що мені як і широкому загалу, який має доступ до мережі інтернет, ця інформація стала відома після її оприлюднення під час подій на Майдані. Можливо Ви думаєте, що працівники СБУ вміють гірше за простого юзера користуватись сайтом ютуб? Ваші безглузді звинувачення щодо шантажу - це взагалі немає слів... І це лише реакція на одне відео. Моя порада полікуйте голову. Такі люди як Ви ніколи війну завершити не зможуть. Вони можуть її лише роздмухати. Щодо Московського чи Українського пратріархату, то я не бачу між ними ніякої принципової різниці. Проте вирішувати, до якої церкви має ходити людина - це особиста справа кожного. Не можна політизувати цю сторону життя людей.
Анонім до тобто Показати IP 11 Серпня 2014 15:19
Я чув, як у драмтеатрі "митрополит" Михайло, казав, що із задоволенням кинув би гранату у москаля. І сказано це було не цього року, а років кілька назад, коли про ніякі заворушки мова навіть не велась... А ви кажете...
Лучанка Показати IP 11 Серпня 2014 13:03
Ну і вгодовані ці батюшки! І навіщо їм сваритися?
лучани Показати IP 11 Серпня 2014 13:29
Преференції собі московські попи вибивають,задобрюючи чиновника.
маха Показати IP 11 Серпня 2014 13:49
Парафія УПЦ відділилася від Московського патріархату через відмову у панахиді за воїнами АТО Більше читайте тут: http://tsn.ua/ukrayina/parafiya-upc-viddililasya-vid-moskovskogo-patriarhatu-cherez-vidmovu-u-panahidi-za-voyinami-ato-362563.html
Так Показати IP 11 Серпня 2014 13:49
Ці коменти пишуть сектанти щоб дальше поглиблювати кризу між православними.
самсон Показати IP 11 Серпня 2014 14:10
як би там не старалися ті жидо-христосівці москальського паханату--- далі має бути одна віра-одна нація---- наша Рідна ПравоСлавна з Рідними Богами..... зі Святами Спасу!!!.....
баба параска Показати IP 11 Серпня 2014 14:12
Давно пора заборонити в Україні мацковський паханат -цей філіал фсб на чолі з агентом кдб гундяевим під призвіськом 'міхайлов'
Бабусі що назвалась Показати IP 11 Серпня 2014 15:13
А хто винний? А скажу. Колишні голови ВОДА,. А ще Оля Куліш, яка від комуністів, читай Путіна, керує волинськім радіо та ТБ, а ще редактори фінансованих з обласного бюджету газет, які або мовчали або брехали. А тому і маємо.
Віруюча Показати IP 11 Серпня 2014 15:27
Маємо свою державу, будемо мати і помісну церкву. Кожен народ має право молитися своєю рідною мовою. Не бійтеся йти у храми Київського патріархату, там не питають якою мовою молитеся, де були охрещені. А те, що наша мова не канонічна неправда, нею карбовано молитву "Отче наш" навіть на Святій Землі. Я поважаю росіян, але хочу молитися за свою українську владу, своє військо, а не московітів. Читайте історію, може забули, що охрестив Київську Русь київський князь Володимир. А куди ж поділася Божа Благодать, яку приніс на нашу землю із Андрій Первозванний? Не хочу вдаватися у подробиці, якими неправдами Москва здобувала свій патріархат, але й Святий Андрій не спускався з неба щоб заборонити Київську митрополію. Гріх зазіхати на чуже. Я не проти московського патріархату у Росії, а ми як Грузини, Греки, інші народи не меншовартісна нація без права на свою церкву, у Бога всі рівні.
Анонім до Віруюча Показати IP 11 Серпня 2014 15:36
А якою мовою писав Нестор Літописець? У Волинській єпархії УПЦ близько 70 приходів служить на українській мові. Мова - це не проблема. Хоче більшість приходу - буде служба українською... Проблема в тому, що УПЦ КП і УАПЦ - це не церкви. Їх не визнає жодна Церква. З Філаретом навіть Папа Римський тримає певну дистанцію. І вже, мабуть, варто перестати політикам, які не можуть навести ладу в економіці лізти у справи церковні і там мутити воду.
Лучанка до Анонім Показати IP 11 Серпня 2014 15:50
Хіба Папа Римський пуп Землі?
Аноніму Показати IP 11 Серпня 2014 15:48
Мене мама вчила, ніколи не ставай в один ряд з перевертнями, бо подумають, що і ти такий.
Аноніму Показати IP 11 Серпня 2014 17:44
Читайте книжки розумні і не слухайте попів-випускників ленінградської семінарії. Читайте Святе Писання. Бо церква - це не зібрання попів, а єднання людей за духом. А визнають чи не визнають це єднання інші - немає ніякого значення. Так званий МП тривалий час був невизнаним. Мав шанс стати повноцінним, як болгарська, сербська, грузинська Церкви, але завдяки Петру першому, а через століття - Сталіну перетворився на злу пародію православної, та й загалом християнської, Церкви. Сила Путіна-Кірила у вашій малограмотності.
волинянка Показати IP 11 Серпня 2014 18:21
Кожна доросла людина робить сама вибір в яку церкву ходити. Вірити в Бога чи ні. Живемо на Україні, розмовляємо українською мовою, їмо хліб український. Молитися маємо на якій мові? Пожертви українців куди мають надходити? Та можна і в дома щиро помолитись Богу і не сваритись! Бог один, Син Божий - один. Де в Євангелії пише про патріархати, конфесії, обряди. Релігійну громаду створює громада, будує церкву громада і священика обирає громада. Бог нас запитає за наші вчинки за життя.
Волинянин Показати IP 11 Серпня 2014 20:34
Нам треба об'єднати обидва патріархати в один канонічний патріархат щоб без бойні а мирно об'єднати людей
Українка Показати IP 12 Серпня 2014 18:18
В м.Києві потрібно об'єднання двох конфесій вирішувати, а не в громадах. Прості православні тільки між собою пересваряться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus