USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Восени в Україні почнеться друга хвиля коронавірусу, він може мутувати – інфекціоніст

5 Квітня 2020 23:01
Восени в Україні почнеться друга хвиля захворювання на коронавірус COVID-19.

Про це заявив в інтерв’ю на телеканалі ATR лікар-імунолог, дитячий інфекціоніст і доцент кафедри дитячих інфекційних хвороб та дитячої імунології НМАПО ім. П.Л. Шупика Федір Лапій, пише Обозреватель.

«Наше завдання – мобілізувати ресурси, щоб ми проскочили цей період до літа, влітку мати «карантинні канікули», ну і краще підготуватися до осені – до другої хвилі, тому що розуміємо, що більший удар буде восени, ніж зараз», – сказав він .


За словами експерта, імунітет після одужання триває не менше року. Тому, якщо коронавірус не надто сильно мутує до осені, то ним не можна буде заразитися повторно.

Однак, якщо COVID-19 сильно мутує, то організм розпізнає його як новий вірус, і ще одне зараження цілком можливе.

При цьому Лапій підтвердив природне подження коронавірусу.

«Це вірус, який прийшов з природи, він мутував. Для вірусу це характерно... І ні, це не біологічна зброя», – підкреслив він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Пецька Показати IP 5 Квітня 2020 23:10
А згодом і третя, четверта хвиля і назавжди карантін.
Провізор Показати IP 5 Квітня 2020 23:17
Найти тупого експерта і розносити цю інфу це зараз тренд? Китайці ж казали що імунітету до цього вірусу немаєє і куча видань це писало на початку але чомусь цю інформацію вже скривають. А відповідно заразитися знову можна спокійно. І ще одне який нафіг рік імунітету якщо при звичайному грипі імунітет 10 днів - це медична інформація. Так що посилайте таких експертів далеко лісом.
Баба Ганя Показати IP 6 Квітня 2020 01:48
Всі експерти і всі такі вумні, особливо на каналі атр )))
Отже Показати IP 6 Квітня 2020 08:41
Корона з нами назавжди? Поки в уряді не буде китайців, а далі мажори в кєдах на скутерах і сквозняками в головах............
а Показати IP 6 Квітня 2020 09:28
так нас як-то випробовують на міцність . то пташиний то свинячий грип. то кажана гри придумали. не вірю що це природний вірус.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus