USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Воїн, який тримав у руці слово»: Луцьк попрощався з Іваном Корсаком

8 Грудня 2017 14:21
Прощання лучан з видатним українським письменником, журналістом, почесним громадянином Луцька Іваном Корсаком відбулося у Кафедральному соборі Святої Трійці 8 грудня.

Так, провести в останню путь відомого волинянина прийшли рідні, близькі, колеги-письменники, політики, громадські діячі та просто небайдужі лучани.

Духовенство на чолі з Митрополитом Луцьким та Волинським Михаїлом провело відспівування померлого Івана Корсака.


«Стоячи сьогодні біля труни з тілом покійного, даєшся диву, як в одну мить можна бути поряд в різних станах. Ще за день до смерті він проводив конкурс українського слова і можна сказати, що він, тримаючи у руках українське слово, відійшов з цього світу. Цей чоловік любив Україну, любив свою родину та за допомогою слова хотів зробити цей світ кращим. Іван Корсак займався благодійністю, допомагав церкві, людям, виростив гарних дітей.

Сьогодні у кожного стискається серце, оскільки ми проводжаємо його в останню дорогу і нехай ця дорога буде всіяна квітками наших молитов. Вся творча інтелігенція сьогодні сумує, бо втрачає побратима, натхненника, фундатора, друга, людину-воїна, яка в руці тримала слово. Як ніколи невмируще українське слово, так нехай буде невмируща пам’ять про Івана Корсака», - звернувся до присутніх Михаїл.

Опісля відспівування та прощання з Іваном Корсаком домовину з його тілом відвезли у село Гаразджа, де він буде похований на території міського кладовища.


Нагадаємо, серце видатного українського письменника, журналіста, почесного громадянина Луцька Івана Корсака перестало битися у четвер 7 грудня на 71 році життя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus