USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вперше в історії ПЦУ Епіфаній проводить різдвяне богослужіння у Києво-Печерській лаврі

7 Січня 2023 09:32
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній 7 січня звершує історичне богослужіння з нагоди Різдва Христового. Це вперше ПЦУ проводить різдвяну службу на території Києво-Печерської Лаври.

Онлайн-трансляцію веде УНІАН.

О 9-й ранку в Успенському соборі Лаври предстоятель ПЦУ Епіфаній очолив різдвяне богослужіння. Напередодні Православна церква України отримала дозвіл на оренду від заповідника, який перебуває у власності держави.

Раніше богослужіння у Різдво в Успенському соборі проводила лише УПЦ Московського патріархату.

«Сердечно вітаємо зі святом Різдва Христового – з подією вічної радості, цінність якої не зменшилася навіть за понад дві тисячі років, і яка не згасне, допоки буде цей світ і повік. Як Вифлеємська зірка, що освітила темне нічне небо і вказала шлях мудрецям, так Сам Ісус Христос є тим світлом, яке у всякій темряві світить, і ніяка темрява перемогти Його не може. Віднайдімо ж це світло у своїх серцях, не дамо зневірі, злу чи нелюдам його загасити. З’єднавшись у єдиній молитві мільйонами гарячих сердець – прославляймо новонародженого спасителя рідною мовою, у рідних святинях, єдиним, непереможним, вільним народом. І ніяка темрява нам не страшна – бо з нами Бог», – привітали в ПЦУ.
31 грудня УПЦ МП провела останню службу у Верхній лаврі. 1 січня 2023 року УПЦ МП вже не допустили на територію Успенського і Трапезного соборів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 7 Січня 2023 09:59
Звільнили Лавру, звільним Крим.....рпцешники мп в істериці...
Правда Показати IP 7 Січня 2023 12:27
Держава відділена від релігії,але Лаври державне майно і мають бути розірвані договори аренди НЕГАЙНО і Почаївська також.Це вимога суспільства і громадян УКРАЇНИ.паша -мерседес перекочовуй на москвіч і на "восток",поки є шанс...онуфрія не забуть запхати в багажник...
Патрiот до Правда Показати IP 7 Січня 2023 16:47
Це ти "суспiльство" чусело
Істина Показати IP 8 Січня 2023 13:30
Правда у всіх свря, але істина, лише одна!!! Кожен в що хоче, в те і вірить, але державне, українське! - має бути лише українське!!! Тому прихожани МП, ще раз перечитайте статут "своєї так званої церкви" і задумайтесь, а можливо Ви не настороні добра?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus