USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вперше в історії: ЄБРР зупинив доступ РФ і Білорусі до своїх ресурсів

4 Квітня 2022 15:46
Рада керівників Європейського банку реконструкції та розвитку офіційно затвердила застосування статті 8.3 статуту щодо зупинення доступу Росії та Білорусі до ресурсів банку.

Про це повідомляється на сайті організації, пише Економічна правда.

«Доступ Російської Федерації та Білорусі до ресурсів Банку має бути офіційно припинено негайно. Це означає, що в жодній із країн не може бути нового фінансування проєктів чи діяльності з технічного співробітництва. Крім того, Банк користується всіма правами на призупинення чи скасування подальших виплат за існуючими проєктами», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ЄБРР не робив інвестицій у нові проєкти в Росії з 2014 року та нові проєкти в Білорусі з 2020 року.

Як повідомив член ради директорів банку від України Артем Шевальов на своїй сторінці у Facebook, передає ТСН.

«За таке рішення проголосувала абсолютна більшість країн-акціонерів банку, яка становить 94,85% голосів у капіталі банку», – зазначив Шевальов.

Він додав, що вперше за всю історію ЄБРР керівники пішли на такий крок.

«І ЄБРР став першою міжнародною організацією, яка ухвалила таке рішення. Так, це ще не повне вигнання з цивілізованого світу для цих країн-злочинців, але дуже важливий перший крок», – написав Шевальов.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus