USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вплив пандемії на психічне здоров'я буде довгостроковим і далекосяжним, – ВООЗ

23 Липня 2021 07:00
ВООЗ переконана у тому, що вплив пандемії коронавірусу на психічне здоров’я людей у світі буде довгостроковим й далекосяжним. Організація закликає країни поліпшити послуги психологічної підтримки.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на The Guardian.

«Пандемія потрясла світ. У всьому світі загинуло понад чотири мільйони осіб, джерела коштів для існування зруйновані, сім’ї та громади розлучені, підприємства розорені, а люди позбавлені можливостей», – відзначив директор Європейського регіонального бюро ВООЗ Ханс Клюге.

ВООЗ, зі свого боку, закликає країни звернути увагу на зміцнення служб охорони психічного здоров’я й поліпшити доступ до медичної допомоги та психологічної підтримки в навчальних закладах й робочих місцях.

Зокрема, Ханс Клюге пригадав історію про повідомлення від 38-річної жінки з Греції, яка поскаржилась на погіршення психічного самопочуття. Починаючи з 2002 року, жінка успішно лікувалася від свого недугу, втім пандемія коронавірусу значно погіршила її становище. Через карантинні обмеження вона більше не мала можливості відвідувати групи підтримки й бачитись зі своїми батьками, у зв’язку з чим їй довелося посилити лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Супруниха Показати IP 23 Липня 2021 08:30
Гайда до нас лікуватися, у Америку, де демократія і найкращі психіатри. По собі знаю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus