USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Вражає бойовий дух, - лучани поїхали до бійців у Піски

17 Листопада 2014 14:35
Луцькі активісти «Автомайдану України» відправили два буси з необхідними речами бійцям «Азову» та ДУКу 8 листопада.
Автомайданівці – Іван Бощук та Дмитро Кічук - повернулися з поїздки під враженнями.
Хлопці розповіли, що бійці майже не забезпечені теплими речами, однак зберігають сильний бойовий дух.

«Ситуація на Сході залишається складною. В`їжджаючи на територію Донецької області, спочатку навіть не помічаєш, що там війна. Однак під’їжджаючи все ближче до населених пунктів, де тривали військові дії, помічаєш, що людей на вулицях значно стає менше, автівок на дорозі майже немає. За 20-25 кілометрів від Красноармійська в селі Карлівка дуже поруйновані будинки. Крім того, там є водосховище і міст – стратегічний об’єкт, який фактично сполучає між собою населені пункти. У випадку його підриву обірвався би зв`язок», - ділиться деталями Іван Бощук.

«За кілька кілометрів перед селом зустріли нашого лучанина з 28-ої бригади. З його розповідей зрозуміли, що мова про повне забезпечення війська у зимовий період – це всього лиш чутки. Не всі бійці мають теплі бушлати, одяг. Звісно, така ситуація не скрізь», - зазначає активіст.

В Піски волонтери прямували на старенькому авто у супроводі бійців.

«Коли в`їхали у село, зрозуміли, наскільки воно поруйноване. Бачили вежі Донецького аеропорту. Чули вибухи. В повітрі відчувався запах війни. Запах спаленої землі, боєприпасів розносився на декілька кілометрів. Прибули в місце розташування ДУКу, розвантажилися. Частину речей особисто передали в руки, решту – на склад, щоб бійці інших бригад та батальйонів могли туди прийти і теж взяти все, що їм потрібно», - пригадує Іван Бощук.

Автомайданівець наголошує, що кіборги втомлені і виснажені, але їх бойовий дух вражає.

«Хлопці чекають наказу, щоб вести активні бойові дії проти ворога, а не лише відстрілюватися. Вражає бойовий дух і настрій наших героїв. А щодо перемир`я в АТО, то це лише балачки, і не більше. Там війна. І якщо хтось думає, що від нього нічого не залежить, то це не так. Спільними зусиллями ми повинні робити все для фронту і, як кажуть, по нитці з кожного і для перемоги.», - резюмує чоловік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus