USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Врятовану з-під руїн ікону Богородиці із зони АТО привезли на Волинь

22 Січня 2016 09:01
Новою обителлю ікони Богородиці стала новозбудована церква Святого Архистратига Михаїла, що постала на 15-му мікрорайоні шахтарського міста, - інформує БУГ.

Дивним чином склалася доля цієї ікони. Сьогодні достеменно ніхто не може сказати, де і хто саме до неї молився. Адже знайшли її наші бійці в місті Красногорівка Донецької області. Воякам, які тримали там оборону, після боїв довелося розбирати одну з будівель, у яку влучив снаряд.

Все приміщення було потрощене й знищене дощенту. Тому хлопці дуже квапилися, добре розуміючи, що під завалами можуть бути люди. Святе діло – таких врятувати.

Вже закінчували перебирати залишки від того, що називалося спорудою, і раптом – несподівана знахідка. На самому низу побачили… ікону. Цілу й неушкоджену Пресвяту Богородицю! Вона дивилася солдатам в очі, вселяючи… оптимізм. Справжнє диво, яке, безумовно, поліпшило настрій нашим захисникам: розцінили це як добрий знак.

Рішення було майже одностайним: передати її з АТО на ту частину України, де мир і спокій. І доручили цю реліквію волонтеру Валерію Курстаку, який часто приїжджає на передову. Під час однієї з таких подорожей це й зробили.
Пан Валерій разом із своєю сім’єю урочисто передав святий образ у церкву Святого Архистратига Михаїла, вручив її настоятелю отцю Михайлу Нідзельському в другий день Різдва Христового. Здавалося, що після цього цей молодий храм ще більше посвітлів, наповнився особливою аурою, благовісним теплом і любов’ю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus