USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Всіх, хто прибуватиме на Волинь з-за кордону, тестуватимуть на коронавірус, – ОДА

16 Квітня 2020 19:28
Відсьогодні експрес-тести на виявлення коронавірусу робитимуть усім, хто перетинатиме кордон України через пропускний пункт «Ягодин».

Про це повідомляють у Волинській облдержадміністрації.

Таке рішення прийняли учасники Волинської регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 16 квітня 2020 року.

У прикордонній зоні пропускного пункту «Ягодин», у спеціально відведеному для цього приміщенні, встановлять спецобладнання, яке впродовж кількох хвилин зможе робити аналіз до 10 зразків крові одночасно.

Якщо експрес-тест на CОVID-19 виявиться позитивним, така людина буде відправлятись на примусову обсервацію в обов’язковому порядку. Якщо результат негативний – особі будуть пропонувати підписати добровільну угоду на обсервацію, в інакшому випадку – правоохоронці складатимуть протокол про порушення правил карантину.

У місцях визначених для обсервації, перебування осіб з позитивним результатом експрес-тесту та осіб, які погодились на обсервацію та не мають ознак хвороби, буде розділене.

Разом з тим, варто зауважити, що громадяни України, які в’їхали на територію держави, зможуть повернутися за кордон лише після 14 днів обов’язкової самоізоляції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Баба Ганя Показати IP 16 Квітня 2020 19:53
А чи не пізно всралися?
Гриньо до Баба Ганя Показати IP 16 Квітня 2020 20:17
пізно і не в тому місці де треба було. всюди пишуть, що перші два дні від зараження навіть ПЛР тест не може виявити коронавірус, тому якщо робитимуть аналіз зразу - то це як ситом воду носити. всі що заразилися в черзі на кордоні не будуть помічені. нажаль
думка до Гриньо Показати IP 17 Квітня 2020 08:38
Хвороба вже скільки вирує по всіх країнах, у тому числі і у Польщі і от саме зараз реально на кордоні виявити хвора людина чи ні, бо вже пройшло досить часу, щоб підхопити і бути збудником. Не всіх звісно можна зараз засікти, но більшість цілком можливо!
лучанин Показати IP 16 Квітня 2020 19:56
Все добре, але за чий рахунок? Бо орієнтовна ціна експрес-тестів українського виробництва – 300-400 гривень (в аптеках "Волиньфармпостач"). Нехай заробітчани роблять тести за свій рахунок, а не за мій з вами рахунок, тобто з бюджету.
лучанинУУУ до лучанин Показати IP 17 Квітня 2020 08:42
Якщо хочеш бути здоровим і впевнитись, що ти не носій зарази, то 300-400 грн. то нормально! АЛЕ!!! Де хоч хтось сказав, що це платно буде на кордоні, хоч хтось про це казав? У аптеках - це ваше право! Хочете, маєте гроші - купуйте і перевіряйтесь і не треба тут зраду наганяти! У бара-ресторанах більше просаджували грошей і заробітчани, коли приїздили, і прості люди, а на здоров'я 300-400 грн. пошкодують? Не смішіть людей!!!
лучанин до лучанинУУУ Показати IP 17 Квітня 2020 13:37
Читай уважно. Хіба я сказав, що на кордоні тести для заробітчан повинні бути безкоштовними? Навпаки! А які ціни в аптеках на тести я вказав для того, щоб ти зрозумів, хоча б орієнтовно на скільки обійдеться для платників податків такі тестування на кордоні.
я Показати IP 16 Квітня 2020 20:01
«Я человек глубоко религиозный, но не воцерковленный. Церковь для меня во многом организация по заработку денег. Есть исключение. Редкие, когда церковь помощь дает, а не забирает и собирает. Бог он в сердце, а не в здании с золотом и шиком», - об этом на своїй страничке в Фейсбуке пишет политтехнолог Дмитрий Раимов. «Церкви на карантин не ушли и открывают двери на Пасху. Вчера министр охраны здоровья проговорился. В эфире 1+1 сказал: "ну вы понимаете, церковь с их же статусом, мы не можем просто так закрыть ...". Так вы государство, или кто? У вас позиция есть, или как? Магазины - можете. Рестораны - можете. Метро - да, а место распространения вируса сейчас - нет? В Южной Корее именно религиозные секты и стали тем разносчиком вируса. Пациент №31. Почитайте. Я так понимаю, страх есть у Владимира Александровича. Впереди выборы. Ссора с попами. Только стоит помнить, что лечить людей будет страна, а не церковь. Церковь в лице Лавры вон денег попросили. Закрывайте церкви и вводите комендантский час на 19 апреля. Иначе ваше бездеятельность закончится тем, что еще тысячи верующих людей поведутся на призыв попа и умрут в ближайшие недели. Да, тема неудобная. Но лечить людей потом врачам, а не попам», завершает Раимов.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus