USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Ввезення авто з-за кордону в Україну: що для цього потрібно

17 Червня 2023 06:46
Багато українців купують за кордоном авто і везуть в Україну, щоб розмитнити та поставити на облік вдома. В одних випадках українець хоче перевезти авто з ЄС в Україну іншому власнику, а в інших – потенційний власник автомобіля сам хоче перевезти машину з-за кордону, щоб потім його розмитнити.

Які документи потрібні для ввозу авто в Україну і як проходить ця процедура, у коментарі TRAVEL РБК-Україна пояснив адвокат АО «Legal Strategy» Віталій Сокуренко.

Ввезти авто з-за кордону в Україну: що для цього потрібно

При в’їзді в Україну на іноземному авто для власного користування необхідно письмово задекларувати транспортний засіб та сплатити митні платежі, коментує фахівець. За його словами, це стосується як українців, так і іноземних громадян, які мають посвідку на проживання.

«Громадяни, які перебувають на тимчасовому консульському обліку в Посольстві України, можуть не сплачувати мито. Однак, загальний час перебування авто на території України має становити не більш як 60 діб протягом року», – каже Віталій Сокуренко.

Митне оформлення придбаного за кордоном авто проходить за чергою. Для цього власник на митниці надає:

паспорт;

ідентифікаційний код;

договір купівлі-продажу та техпаспорт.

Читати ще: Нові правила: як дитині виїхати за кордон у супроводі третіх осіб

На митниці також складається акт митного огляду, у якому фіксуються пошкодження авто. Людина отримує митну декларацію та уніфіковану квитанцію МД-1 на внесення грошової застави.

Далі митники ставлять спеціальні позначки на оригіналах документів, що підтверджують право власності на автомобіль, і видають завірену копію акта огляду.

Як зареєструвати в Україні авто, ввезене з-за кордону

Для реєстрації автомобіля, який ввезли в Україну з-за кордону, необхідно звернутися до сервісного центру МВС з такими документами:

паспорт;

ІПН (індивідуальний податковий номер);

документ на транспортний засіб;

документ про правомірність придбання ТЗ;

митні документи;

сертифікат відповідності

Читати ще: Потрібні будуть лише два смартфони: в Україні хочуть запровадити продаж авто через «Дію»

Транспортний засіб під час реєстрації також повинен бути з власником.

Єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі» пропонує онлайн-калькулятор, де можна провести приблизний розрахунок митних платежів, які треба сплатити при митному оформленні легкових автомобілів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus