USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.85

Втрачає пам'ять: у зірки радянського кіно Куравльова діагностували ураження мозку

12 Січня 2022 21:34
Відомий радянський та російський актор Леонід Куравльов переніс екстрену операцію. Операція пройшла успішно. Однак артист залишається в реанімації.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на kp.ru, в артиста діагностували порушення складного рефлекторного ковтального акту, через що він не міг приймати їжу.

85-річному Куравльову провели операцію та вставили в шлунок трубку.

«Зібравши необхідні дані, лікар прийняла рішення провести гастростомію з використанням відеоендоскопічних технологій. Артисту зробили надріз стінки шлунка і передньої черевної стінки, через які вивели спеціальну трубку для харчування. Через цю трубку їжа безпосередньо буде надходити в шлунок», – розповіло джерело.

Пізніше стало відомо, що лікарі діагностували у Куравльова тяжке ураження мозку. У нього виявили цереброваскулярну хворобу, яка вражає судини та призводить до порушення кровообігу головного мозку.

«Виявлено стійке зниження пізнавальної діяльності із втратою тією чи іншою мірою раніше засвоєних знань та практичних навичок. Порушення пам’яті та мови, розумового процесу та спогадів. Порушення функцій ковтання їжі. Наразі свідомість артиста перебуває на рівні поверхневого оглушення», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що наразі життєво важливі процеси в організмі артиста все ще активні: він сам дихає.

Леонід Куравльов відомий за фільмами «Іван Васильович змінює професію», «Афоня», «Живе такий хлопець», «З лебединого», «Ваш син і брат», «Золоте теля» та «Життя і дивовижні пригоди Робінзона Крузо».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Бунша Показати IP 12 Січня 2022 21:58
Какие люди уходят! Целая эпоха...
Олесь Показати IP 12 Січня 2022 22:31
Афоня ....шедеври нашої історії .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus