USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Втрати ЗСУ на Дебальцевський дузі. Підрахунки ЗМІ

20 Лютого 2015 17:17
Паралельно з офіційною статистикою, журналісти «Цензор.НЕТ» роблять спроби встановити точну чисельність загиблих, поранених, зниклих безвісти, полонених зі складу українських військ, що билися на Дебальцевському плацдармі.

Наші війська відбили за 25 діб битви два запеклих штурму російських найманців 24 січня - 1 лютого, і 12-14 лютого, - повідомляє видання.

Крім того, українські бійці постійно вели бої місцевого значення і з боєм прорвали кільце оточення противника 18 лютого.

Під час цієї битви командири підрозділів заявили редакторам видання на даний момент такі цифри втрат:

- 128-я гірничо-піхотна бригада - 30 загиблих, 4 зникли безвісти, 2 потрапило в полон. Збір даних триває, але не всі підрозділи ще повернулися в базовий табір. Командування частини має зв'язок з усіма підрозділами, але доля не менше 10 військовослужбовців в даний час невідома. Точні втрати будуть встановлені в найближчі 2-3 дні.

- 25-й окремий мотопіхотний батальйон "Київська Русь" - 17 загиблих, 1 полонений.

- 40-й мотопіхотний батальйон 17-ї танкової бригади: 21 загиблий, 91 полонений. Доля приблизно 10 бійців залишається невідомою. Точні втрати будуть встановлені завтра.

- 101-я бригада охорони Генерального штабу - 26 загиблих. 5 полонених.

- 13-й мотопіхотний батальйон 1-ї танкової бригади - близько 30 загиблих, 6 полонених. Точні втрати будуть встановлені завтра.

- 30-я механізована бригада - 22 загиблих, 76 поранених.

Кількість полонених не встановлено. Точні втрати з'єднання будуть встановлені в найближчі два-три дні. Втрати можуть бути більше вказаних. Це тільки те, що відомо командирам батальйонів на даний момент.

Харківська бригада Нацгвардії 3017 - 4 воїна загинуло, 2 в полоні, 3 зникло безвісті.

- 3-й полк спецназ - 3 загиблих. 3 в полоні, 2 - поки невідомо.

- батальйон Нацгвардії "Донбас" - 9 загиблих, 15 поранених.

- працівники МВС - 1 загиблий.

- Чеченський добровольчий батальйон імені Джохара Дудаєва - 1 загиблий.

Стосовно інших частин і підрозділів поки немає даних.

Були також: 55-а артилерійська бригада, батальйон Нацгвардії імені Кульчицького, батальйон МВС "Львів", чотири спецпідрозділи Збройних Сил України, три спецпідрозділи Нацгвардії.

"Таким чином, на даний момент шляхом опитування командирів частин і підрозділів встановлена ​​загибель 163 воїнів, 110 воїнів потрапило в полон, 29 пропало безвісти", - йдеться у матеріалі редакції.

Проте ці дані не повні, оскільки більшість частин і підрозділів були перемішані, розосереджені і при прориві бойові порядки були порушені. Ще не всі воїни прибули до призначених пунктам дислокації.

В редакції запевняють, продовжуватимуть систематизувати інформацію й далі.

"Турбують дані, про які говорять свідки - на трасі було розстріляно 4 вантажних машини з нашими бійцями. Поки невідомо, до якої частини ці машини належали і скільки людей в них було. Можливо, це конвой, де були бійці 101-ї бригади і 3-го полку", - пишуть в інтернет-виданні.

Редакція «Цензор.НЕТ» підкреслює, що у даному списку не зазначені бойові втрати українських військ на зовнішньому периметрі Дебальцевської дуги, які билися в районі Світлодарська, Троїцького, і намагалися прорвати оточення ззовні 9-17 лютого. Їх втрати становлять менші цифри, але вони також дуже значні - не один десяток людей, і журналісти також будуть збирати дані по цих частинах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus